Narden Bingölle Nar-ı hayat

Bu Yaz Ayaklar Rahat, Ayakkabılar Şık Ve İddialı

narden bingöl
Narden Bingöl

Giyim kuşama meraklı, bir tarzı olan hemen herkes, ayakkabının nasıl bir silah olduğunu ve aslında büyük ölçüde şık görünmemizi sağlayanın da ayakkabı olduğunu çok iyi bilir.  Lakin, ayakkabı neden bu kadar sevilir inanın henüz benimde bir fikrim yok.

Madem günün konusu ayakkabı dostlar, gelin bu yazın en gözde modellerine biraz daha yakından bakalım. Hem de 1958’den beri bu sektöre adını altın harflerle yazdıran bir aile şirketi olan Bayramoğlu’nda…

İçeriye girer girmez Girne’nin sevilen esnaflarından, hayat dolu, gönül dostu Şerife Aygın Bayramoğlu ablamız bizi güler yüzüyle karşılıyor ve kucaklıyor. Kendisine buradan selam olsun..

İyi ve doğru ayakkabı seçimi üzerine başlıyoruz sohbete. “Ayakkabı her şeyden önce sağlıktır, doğru ayakkabıyı giymediğiniz gün canınız burnunuzdan gelir” diyor Şerife abla ve ekliyor; Giyeceğiniz doğru ayakkabı ise tüm havanızı değiştirir hatta sizi daha özgüvenli yapar”. 

Madem öyle,  gelsin bu yazın favori modelleri ;

Hayatımıza son derece hızlı bir giriş yapsa da aynı şekilde çıkış yapmayacağını çoktan belli eden kısa ve kare topuklu modeller, yaz sıcaklarında varlığıyla adeta yüreğimize su serpti. Özellikle de uzun çalışma saatlerine rağmen şıklığından ödün vermek istemeyen kadınlar için tavsiye edilir.

Fotoğraftaki modeller Bayramoğlu markasının kendi imalatı dostlar. Hatta Türkiye’nin en büyük firmalarından biri olan Beymen’in  bu modeli beğendiği ve  kendi modellerini üretirken esinlendiği de kulağımıza gelen bilgiler arasında.

Üstü son derece taşlı ve parlak altı ise kalın olan terlik modası tüm hızıyla devam ediyor meraklısına duyurulsun. Evde, plajda, alışverişte, sokakta hemen her yerde giyilen terliklere gün geçmiyor ki bir yenisi daha eklenmesin.

Bu yaz, birbirinden şık ve rahat bu terliklere, çiçekli çantalar eşlik ediyor. Bu çantaların en önemli özelliği hem keten kumaştan olması, hem de oldukça hafif  ve  kullanışlı olması.

 

Terlik demişken; Son dönemin moda akımı “Birkenstock” lardan almayan kaldı mı? Şöyle bir bakın etrafınıza, yaz geldi mi kadın,erkek,çoluk,çocuk herkesin ayağında görebilirsiniz.

Dünya genelinde pek çok ünlü isim bu terlikleri kullanıyor dostlar. Kendine has tarzı ve rahatlığı şöyle dursun, ayak sağlığına yönelik medikal bir ürün olması da bu ürünü cazip kılıyor. Zira, Birkenstock’lar ayak anatomisine uygun olarak üretilen konforlu bir model.

 

 

“Birkenstock’lar bu yaz yine satış rekoru kırdı” diyor yılların ayakkabıcısı Şerife Aygın Bayramoğlu. Ayrıca,  “Bayramoğlu” çatısı altında satılan “Birkenstock” ların da özellikle Almanya’dan geldiğinin yani orijinal olduğunun altını çiziyor.

Onlar, yaz aylarında kadınların olmazsa olmazlarından. Hemen her kadının ayakkabı dolabında mutlaka var. Oldukça yüksek ama bir o kadar da rahat. Tabii ki, dolu topuklardan bahsediyorum dostlar.

“Bu yaz pek tercih edilmeseler de, alıcısı var” diyor Şerife abla. Zira, orta boylu hanımlar, dolu topuk ayakkabıları upuzun bol paçalı pantolonlarla kullanarak ,bacak boylarında hileye gidebilirler.

Bu yaz geometrik desenli ayakkabılar kadınlar tarafından çok sevildi. Ayakkabı tasarımcılarına bu konuda ilham kaynağı olan neydi, nasıl bir ışık oldu bilemeyiz. Lakin, bu yaz uzun ve uçuş uçuş  düz renk elbiselerin altında, hem de elinizde tutacağınız düz renk bir çantayla çok şık duracağını tahmin etmek çok da zor olmasa gerek. Ne dersiniz?

Ayakkabı meraklıları mutlaka tanır ve bilir “Nursace” yi.  Zira, çanta ve aksesuarlarını yüksek kalite standartlarında üreten, seçkin ve şık modellere  sahip bir marka. Sürekli kendini yenileyen Nursace, bir dünya markası olma yolunda hızla ilerliyor.

Nursace markası en şık modelleriyle Bayramoğlu mağazalarının da raflarını süslüyor. Gördüğünüz bu ayakkabılar, hakiki piton derisi dostlar. En yüksek kalite amaçlanarak üretilmiş. El emeği ve işçilik düşünülürse de, haliyle fiyatı biraz pahalı; 649 TL.  Yalnız, Türkiye’de fiyatının daha pahalı olduğu biliniyor. Şu küçük notu da buraya bırakalım istedim.

Sizce de çok şık ve güçlü görünmüyorlar mı?

Mağazada bulunan birbirinden şık diğer modeller…

Gelelim Nursace’nin bu yaz en çok satılan “rose simli” terlik modeline. Sizce de çok rahat görünmüyor mu? Ayağınıza taktığınız gibi dışarıdasınız… İster şık bir etek, ister şortların altına yada spor-şık bir tulumla çok yakışır kanımca.

 

Bu yazın favorisi olan bir başka Nursace terlik modeli…

 

 

Mağazada bulunan şık görünümlü, günlük de kullanabileceğiniz, rahat modeller .

Gelelim son ayakkabı çılgınlığına. “Nomadic Republic” 2013 yılında kurulan ve çeşitli sandalet modelleri üreten bir marka  dostlar. Yaz aylarında gönül rahatlığıyla tercih etmeniz için işte sebepler;  Antibakteriyel, %100 el yapımı, rahat,uzun ömürlü, çamaşır makinesinde yıkanabilir, kurutulabilir, deniz ve havuz suyuna dayanıklı, ayağınızın şeklini kolayca alır.

 

Son derece rahat olan bu model, sizin için fotoğrafladığım şu “Nomadic Republic” yazılı çantadan yapılıyor dostlar. Üstelik bu sandaletlerin pek çok renk seçeneği var. Girne Bayramoğlu mağazasında bulunduğum sürede, gençlerin hem popüler hem de rahat olmasından dolayı bu modele hayli ilgi gösterdiğini fark ettim.

 

Orta yaş grubunu hiç unutur muyuz? 65 yaş üstü hanımların tercih ettiği modeller de raflarda hayli şık görünüyor. Rahat topuk boyu ve yumuşak oğlak derisinden yapılıyor olması da bu ayakkabıların tercih edilmesi için oldukça geçerli bir sebep. Düğünlerde, arkadaş toplantılarında vs. rahatça kullanılabilir.

Diyebiliriz ki, ayakkabı bizi tümüyle anlatan ve adeta kişiliğimizi yansıtan üzerimizdeki en önemli aksesuar. Desenize, bu yaz hem dostumuz hem düşmanımız ayaklarımıza bakabilir. Zira, dikkatli olmakta fayda var derim. 

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Cümbez Ağacının Şahitliğinde Büyülü Bir Yolculuk

SysAdmin

‘Cyclamen’ Cenneti Kapılarını Açtı

KOŞULSUZ SEVGİ,EN SAF HALİYLE +1 FARKLA

EN LEZZETLİ KOKTEYL REÇETELERİ ADINA!

GÜZELYURT MESLEK LİSESİ’NİN KÜÇÜK İŞ İNSANLARI

Khora’da Bir Fincan Kahve ve Bir Kitapla Gelen Mutluluk

SysAdmin