Narden Bingölle Nar-ı hayat

KOŞULSUZ SEVGİ,EN SAF HALİYLE +1 FARKLA

 

narden bingöl
Narden Bingöl

 

3 Aralık 2011 tarihinde  Gazimağusa ’da hizmete açıldı Cafe Down…
Bizlerin saatlerce takıldığı,vakit geçirdiği, kısacası görmeye çok alışkın olduğumuz o cafe yada restoranlardan değil burası dostlar. Size giriş cümlesi için şöyle diyebilirim ki; Çok özel bir yerden konuşacağız bugün…

İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan bu sıcacık ve samimi ortam, daha sonra KKTC Turkcell’in ana sponsorluğu ile Down Cafe’ye dönüşmüş.

18 yaş üstü 30’a yakın genç insanımıza adeta hayat veren bir yer burası. Gittim, gördüm, onlarla konuştum, güldüm. Hem onlar mutlu oldu hem de ben. Bu yüzden gözlemlediğim her şeyi bugün sizlerle de paylaşmak istedim.

Öncelikle şunu söyleyelim ki, her yerde olduğu gibi Down Cafe’nin de bir çalışma şekli ve bir düzeni var. Mesela her hafta 3 genç cafenin görevlisi oluyor. En güzeli de ne biliyor musunuz? Hepsi de çalışmak istediği için bu yönteme başvurulmuş. Böylece de görevlendirme için bir sıralama yapılmış kızlar ve erkekler arasında.

İşlerini büyük bir ciddiyetle ve titizlikle yerine getiriyorlar. Hem de para kazanmayı ve yönetebilmeyi öğreniyorlar.  İsteyene çay, isteyene kahve… Müzik mi çaldı? işte o vakit önlükler çıkıyor, ve dans başlıyor.

Merkezin Müdürü Havva Öztenay. Adeta yüreğinden taşan sevgiyle hepsine zaman ayırabiliyor. Onlarla ayrı ayrı ilgileniyor. Gençleri yakından tanımasının avantajları var elbette. Mesela kim daha kırılgan,alıngan,inatçı yada  neşeli biliyor ve ona göre davranıyor. O gün şunu fark ettim ki, İşini gerçekten severek yapıyor. Farklı gelişen birbirinden değerli bu gençlerle çok sağlam bir iletişim kanalı kurmuş, acayip kuvvetli bir bağ geliştirmişler. Gönülden kutlarım.

Şu sıralar gençler oldukça heyecanlı sevgili dostlar. Bu güzel duygunun sebebi; 12 Mayıs Cuma günü tüm hünerlerin ve emeklerin sergileneceği, “Sevgi ile yaptık, sanatla karıştırdık” temalı sergi ve kermes.   

Bu sergi için aylardır dur durak bilmeden çalışıyorlar, üretiyorlar. En çok sevdikleri şey de tahta oyma işi.

Gelsin detaylar;  Eğer ziyaret etmek isterseniz sergi, 15-16 Mayıs 10.00-18.00 saatlerinde halka açık olarak devam edecek haberiniz olsun.
Sergiden sağlanacak gelirle de İrfan Nadir 18 Yaş Üstü Engelli ve Rehabilitasyon Merkezi’ne atölye yapılacak.

Onlarda nefret duygusu yok.  Yüreklerinden sevgiyle fışkıran bolca sarılmalar var. Rekabet, hırs da yok! Bizlerin en fazla maruz kaldığı “çıkar ilişkisi” denilen günümüz vebasının ne olduğunu dahi bilmiyorlar. 

Kısaca hayata dair tüm beklentileri,  önce eşitlik sonra da sevgi; İnadına sevgi.

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR