Narden Bingölle Nar-ı hayat

GÜZELYURT MESLEK LİSESİ’NİN KÜÇÜK İŞ İNSANLARI

İnsan hayatının en karmaşık ve sıkıntılı dönemi hiç şüphesiz ki, “gençlik” dönemi öyle değil mi sevgili dostlar? Başarısızlık, özgüven eksikliği, yalnızlık gibi duyguları tetikleyen, insanı çeşitli sınavlardan geçiren sıkıcı ve baskılayıcı bir süreç. Bu yazıyı okuyan sizlerin büyük bir çoğunluğu da zaten, bu dönemi yaşadı ve biliyor.

narden bingöl
Narden Bingöl

 

O yıllarda hissedilen en bariz boşluk ise, ileriye dönük herhangi bir hedefin olmaması sanırım. Düşünsenize gelecekle ilgili hiçbir bir düşünce ya da amacınızın olmadığını? Bu gerçekten çok kötü bir his olmalı.

Galiba bu yaş aralığının en şanslıları Meslek Lisesi’nde eğitim alan öğrenciler. Zira, ne istediklerini biliyorlar. İleriye dönük hedefler mi? Onlar çoktan belirledi zaten. Her şeyden önce, geleceğe umutla bakıyorlar. Haliyle bu da, onların geleceğine yön veriyor.

Neyse, giriş bölümü hallolduğuna göre asıl konuya gelelim mi artık?

Güzelyurt Meslek Lisesi Turizm Bölümü Öğrencileri başarıdan başarıya koşuyor şu sıralar, gözümüzden kaçtı zannedilmesin.

 

Birbirinden yetenekli gençlerimiz, 1-4 Şubat tarihlerinde İstanbul’da yapılan 15. Uluslar arası İstanbul Gastronomi Festivali’nde yine göğsümüzü kabarttı. Hazırladıkları menülerde yerel ürünleri kullanarak Kıbrıs Kültürünü yansıtan öğrenciler ülkelerine, elde ettikleri başarının tarif edilemez mutluluğuyla geri döndüler.

Geçtiğimiz hafta ise (2-6 Mayıs) Portekiz’de katıldıkları “Uluslar arası Mutfak Sanatları” (EURHODİP) yarışmasında ter döken ve 3 dalda 1. olan geleceğin aşçılarının motivasyonları çok yüksek son günlerde. Öğretmenleri ve birbirinden değerli öğrencilerimizi yürekten kutlarım.

 Bu gençlere iyi bakmalı dostlar. Zira, onlar şu gencecik yaşlarında hedefleri doğrultusunda azimle, pes etmeden, “of” demeden çalışıyorlar. Onlar, günün sonunda başarıyı yakalayacak ve önce kendilerine sonra da aileleri ile ait oldukları topluma büyük fayda sağlayacak olan gençler.

Küçük bir bilgi de Güzelyurt Meslek Lisesi’nden verelim mi?

2006-2007 Eğitim yılında, Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanlığı kararı ile Güzelyurt Ticaret Lisesi ve Güzelyurt Pratik Sanat Okulu , tek bir Müdürlük çatısı altında birleştirilerek Güzelyurt Meslek Lisesi adıyla yeniden programlanmış.

Turizm Bölümü’nün yanı sıra şu küçücük satırlarda elverdiğince Tarım Teknolojisi Bölümü’nden de bahsetmek isterim sizlere. Burada öğrenciler sadece teorik olarak dersler almıyor; Okul arazisinde de güzel uygulama çalışmaları yapıyorlar.

Okul Müdürü Sn. Adnan Eraslan’ın girişimleri sonrasında okula ait tarım arazileri çoğaltılmış. Böylece öğrencilerin zeytin ve narenciye uygulama alanları genişletilmiş.

Bizi oldukça enerjik ve güler yüzlü karşılayan öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra Sn. Eraslan’a da  yeri gelmişken sevgiler Nar-ı hayat köşesinden..

Dalından bizim için domatesleri topladığı sırada, bende kendisini fotoğraflamak istedim.

İşte size dalından bir adet domates. Hani “mis gibi” derler ya.. Hem de ilaçsız ve organik…

Yazımı sonlandırmadan küçük bir bilgiyi de şuraya bırakıyorum.

Güzelyurt Meslek Lisesi’nde şu anda var olan 7 meslek alanının yanı sıra açılması hedeflenen 2 yeni bölüm daha var;

1) Büro Yönetimi ve Sekreterlik.

2)Sağlık Bilimleri.

Meraklısına, ilgi duyanlara selam olsun.

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR