Narden Bingölle Nar-ı hayat

Khora’da Bir Fincan Kahve ve Bir Kitapla Gelen Mutluluk

narden bingöl
Narden Bingöl

Bambaşka bir his bu. Adeta kendi olmaktan çıkıp yeni bir kahramanın kimliğinde, sonunu hiç bilmediği bir yolculuğa çıkıyor insan kitap okurken. O kahramanla birlikte maceradan maceraya koşuyor, yeni hayatlar keşfediyor.

Kitaplar bizi zamanla büyütür ve geliştirir. Etrafımıza ve yaşananlara farklı bir gözle bakmamızı sağlar. En önemlisi de biz bunu asla fark etmeyiz .Çünkü bunu bize hissettirmeden yapar.

Düşünün bir kere dostlar; Bir kitabı okurken hayal ettiklerinizi çok yüksek bütçelerle çekilen, son derece ileri teknolojiye sahip herhangi bir filmin sahnesinde bulabilir misiniz?

Cevapları belki duyamıyorum ama tahmin edebiliyorum. Evet benim de cevabım sizinkiyle ayni. Elbette ; Hayır!

“Kendi içinden geçenleri bitirdiysen sadede gelelim” diyenler varsa  hemen geliyorum. Hem de kitap kurtlarına bir müjde vererek…

Khora kitabevi&kitapcafe biz daha çok okuyalım, bu ışıkta kendimizi günden güne geliştirelim ve  zihinsel olarak evrilelim diye dur durak bilmeden çalışıyor sevgili dostlar duyduk duymadık demeyin.

Güzelyurt  (Omorfo)’ da  8 Mayıs Pazartesi akşamı saat 20.00’de açılacak yeni şube için heyecan dorukta. Hazırlıklar son hızla devam ediyor. Açılış kokteyl ve müzik dinletili olacak.  

Khora  kitabevi&kitapcafe ’yi hala bilmeyenler veya  gözden kaçıranlar varsa onlar için tanıtıcı ufacık bilgiler verelim derim. Pek yerinde olur.

Bu anlamlı oluşumun merkezi Lefkoşa’da bulunuyor dostlar. (Ledra Palace ışıkları yanı). Ayrıca Mağusa’da kale içinde de bir şubesi daha mevcut.

 Khora  aslında bir limited şirketi. Çoklu ortaklık biçiminde çalışıyor. Hisseleri pek çok kişiye bölünerek 6 yıl önce ülkemiz insanına hizmet etmeye başladı. Çalışma şekli ise, büyük oranda Baraka Kültür Merkezi ve Bağımsızlık Yolu’ndaki aktivistlerin gönüllü emekleriyle ortaya çıkıyor. Emek veren herkesi yürekten kutlarım.

 

Khora  kitabevi&kitapcafe ailesi  6 yıl önce çıktığı bu yola kendine bazı hedefler koyarak başladı. Bu konuda yaptığım küçük bir araştırmaya göre de bu hedefleri koruyor ve  bu doğrultuda şekillenmeye devam ediyor.

İşte hedefler;

Toplumda yayıncılığın kaliteli bir şekilde gelişmesi,

Okur-yazar oranında sağlanacak artış,

Yerli yazarların ve sanatçıların desteklenmesiyle elde edilecek olan üretimde bir köprü görevi sağlamak.

 Khora Yayınları’ndan bu güne kadar toplam 55 kitap okuyucusuyla buluştu dostlar. Bu sayı  her  geçen gün Direktör Mustafa Keleşzade öncülüğünde çoğalarak devam ediyor bunu da bir dipnot olarak buraya bırakalım. Kendilerine uzun yıllar başarılar dileyelim.

Huzurlu bir ortamda kahvesini yudumlayıp kitabını okumak isteyenlere bu küçük ve minnoş köşeden duyurulur.

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR