Narden Bingölle Nar-ı hayat

‘Cyclamen’ Cenneti Kapılarını Açtı

narden bingöl
Narden Bingöl

Görenleri büyülüyor, akıllardan hiç çıkmıyor.İnsana yaşadığı çevrenin aslında ne kadar kasvetli bir gri olduğu gerçeğini hatırlatıyor.

Bugün ziyaret ettiğim bir sergiden ; Sevgili Hikmet Uluçam’ın “2.Cyclamen +Kış Bitkileri Peyzaj ve Fotoğraf Sergisi” n den bahsediyorum.

 

 

 

 

Geçen yıl da ziyaret ettiğim sergiye bu yıl da gelmekle yine kendim için ne kadar iyi bir şey yaptığımı fark ettim.Çünkü merkezinde yaşadığım, sıkıldığım o “gri” çevre beni de kendine benzetiyor, ruhumu daraltıyor, hatta kendi DNA’sından bir parçaymışım gibi beni de arafta bırakıyor.

Sponsor

Çocukluk yıllarından beri doğayı ve bitkileri seviyor Hikmet Uluçam. 1985 yılından beri Lapta’ da ki evinde yaşıyor. Yakın Doğu Üniversitesi’nde yarı zamanlı öğretim görevlisi olan sanatçı,bahçesinden sadece temizlik amacıyla kuru otları söküyor. Onlar dışında değil herhangi bir bitkiyi koparmak, yürürken üzerlerine dahi basmıyor. Çünkü, “Tüm bu bitkiler benim çocuklarım” diyor.

Buraya gelen ziyaretçiler sadece rengarenk “cyclamen” yada halk arasında bilinen adıyla “tavşan kulakları” bitkilerini görmüyor. Kıbrıs’ın tamamında yetişen ağaç türlerinin %95’inin burada mevcut olduğunu sohbetimiz sırasında sanatçının kendisinden öğrendim.

Kıbrıs’ın akça ağacı, yabani mersin, tesbih ağacı, zangalak, kırmızı alıç, hünap (Kıbrıs ağzıyla gınnap), avokado, 5-6 çeşit dut ağacı, kavak ağacı, çitlembik, şinya ağacı, defne, çam ve selvi türleri, Kıbrıs sediri, Akdeniz’de görülen ve karpaz’da bol bulunan Finike ağacı, son olarak da harup ve zeytin ağaçlarının varlığı bu bahçede göz doldururken, ziyaretçilerin de doğaya olan iştahlarını kabartıyor.

 

Sergide sadece Cyclamenler yok elbette. Sarı-beyaz laleler , yabani orkideler, diken türlerinden sulu gavulya ve irili ufaklı neredeyse 20-30 yıllık kaktüsler var.

Aşağıda gördüğünüz adeta insan yüzündeki sakala benzeyen bu kaktüs, benimde hayli ilgimi çektiğinden hemen fotoğraflayıp size de göstermek istedim. İsmi “old man” yani, “yaşlı adam”mış.

Hikmet bey’in söylemesine göre bu kaktüsün devasa olanlarına sahip olan bazı iş yerleri, dikkat çekmesi için şampuanlarla yıkayıp beyaz sakalının daha da kabarmasını sağlıyormuş.

Sergide aynı zamanda sanatçının kendi çektiği fotoğraflarda ev içerisinde meraklılarını bekliyor. Eğer evinize giderken bir saksı kaktüs yada en güzel pembeden bir tavşan kulağı yanında beğendiğiniz bir doğa fotoğrafına da sahip olmak istiyorsanız tanesi 1000 TL’den satışta haberiniz olsun.

En beğendiğim iki taneyi sizlerle paylaşmak istedim.

Yazıyı sonlandırırken, sizi biraz meraklandırmak istediğimden sergi detaylarını en sona sakladım.

İşte asıl merak ettiğiniz detaylar ;

“2. CYCLAMEN+KIŞ BİTKİLERİ PEYZAJ VE FOTOĞRAF SERGİSİ”

Tarih : 26 Mart – 9 Nisan

Saat  : 10.00-17.00

Adres: Cactus Gardens Art Gallery

64, İsmail Beyoğlu Cad. Lapta

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR