Narden Bingölle Nar-ı hayat

Cümbez Ağacının Şahitliğinde Büyülü Bir Yolculuk

narden bingöl
Narden Bingöl

Gazimağusa Belediyesi tarafından bu yıl 21’incisi düzenlenen Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali başladı dostlar duyduk duymadık demeyin.

Festival, 1-19 Temmuz tarihleri arasında devam edecek. Hem dünya çapında, hem de Türkiye ve ülkemizden sanatçıların da renk katacağı festival programı yine dopdolu bizden söylemesi.

Festival açılışı o kadar ses getirdi ki, bu hafta konuşmadan geçmeyelim dedik. Zira, ülkemizin dünyaca ünlü moda tasarımcısı Abdullah Öztoprak, 700 yıl boyunca Mağusa tarihinin gizli şahidi olan Cümbez Ağacı’nın gözünden “Tek Şahidi Cümbezdi” isimli bir tarihi gösteri sundu.

 

 

 

 

Gösteri boyunca tarihin farklı dönemleri sahnelense de, özellikle etkinliğin yapıldığı Venedik Sarayı’nda yaşayan Kıbrıs adasının son Kraliçesi Catherina Cornaro’nun hikayesi bir başkaydı. Zira gösteri, izleyicileri de fazlasıyla büyüledi.

Catherina Cornaro’nun tacının takılması ve alınması sahneleri büyük bir ilgi görse de, gecenin mimarı olan Abdullah Öztoprak’ın özgün bestelerinin de geceye bıraktığı hoş bir seda vardı doğrusu.

Detay demişken bu arada, “Tek Şahidi Cümbezdi” moda  gösterisinde ülkemiz modellerinin yanı sıra İtalyan Oyuncu Debora Franchi ve Fendi Model Benedetta Frucci de sahneye çıktı.

Bu büyülü geceyi  takip eden İtalya ve Avusturya’dan gelen basının da orada olması hem Abdullah Öztoprak, hem de kendisiyle bu yola çıkan tüm gönül dostlarını ziyadesiyle memnun etti kanımca.

DEBORA FRANCHI
DEBORA FRANCHI

 

Benedetta Frucci
Benedetta Frucci

narden sponsorlarYakından tanıdığım ve pek sevdiğim bir isim sevgili Abdullah Öztoprak. Küçük şirin köşemden selamlar ve sevgiler. Benim gibi kendisini tanıyanlar bilirler;  O, hedefleri olan başarılı bir isim. Zira,  Mağusa tarihini dış dünyaya tanıtmak ve İtalya’nın kültür şehri Roma gibi yeni bir Mağusa yaratmak için 2013 yılında hazırlanıp hayata geçirdiği bir projeydi bu.

Ülkemizdeki model kadrosunu artırdı son zamanlarda, ayrıca dünyaya baktığınızda, kendi besteleriyle sahne gösterisi yapan tek moda tasarımcısı olduğunu da söyleyebiliriz.

Geçenlerde bir araya geldiğimizde, “Yabancı izleyiciler kadar Mağusa ve KKTC halkına da nasıl değerlere sahip olduğumuzu göstermek istiyorum.” Demişti. Zira, “ Queens House” diye bilinen Catherina Cornaro’nun kaldığı evde görüntü aldıklarını ve yakın zamanda yeni bir çalışma hazırlıkları yaptığını da yine kendisinden öğrendim dostlar, yeni projeler çok yakında…

abdullah öztoprak

İtalya’dan gelen modellerin Mağusa’dan çok etkilendikleri de kulağımıza gelen ve pek mutlu eden bir başka haber. Ayrıca, “Vogue İtaly” Dergisi’nin festivali ve gösteriyi yazması, Abdullah Öztoprak için de, “dünyada extra avangard tarzıyla dikkat çeken Kıbrıslı Türk moda tasarımcısı” gibi detaylar vermesi sizce de çok gurur verici değil mi ?

Bu arada Uluslararası Mağusa Kültür Sanat ve Turizm Festivali 19 temmuza kadar devam ediyor bir kez daha hatırlatalım derim. Uzun upuzun yaz gecelerinde gidilesi görülesi bir festival arıyorsanız ülkemizin kültür sanat başkenti Gazimağusa sizleri, bizleri, hepimizi çağırıyor.

Sevgiyle kalın.


Benzer Haberler

Ülkemizden sosyal sorumluluk projesi ve konser müjdeleri

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

GÜZELYURT MESLEK LİSESİ’NİN KÜÇÜK İŞ İNSANLARI

KOŞULSUZ SEVGİ,EN SAF HALİYLE +1 FARKLA

Khora’da Bir Fincan Kahve ve Bir Kitapla Gelen Mutluluk

SysAdmin

ÇİÇEK KOKUSU, FONDA SU SESİ VE YEMYEŞİL BİR BAHÇE!