Narden Bingölle Nar-ı hayat

FODER Bu Sefer de “SOKAKTA” yız dedi

Ülkemizin en eski fotoğraf derneği olur kendisi. Zira,  Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER), 1992 yılında 15 fotoğrafsever tarafından Amatör Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) adı ile kurulmuştu önceleri. Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği (FODER) olarak da, 2000 yılında son şeklini aldı.

narden bingöl
Narden Bingöl

Bugünkü yazımızın baş kahramanının geçmişine küçücük de olsa bakmakta fayda var diye paylaşmak istedim.

Takipte olanlar mutlaka biliyorlardır ki, dernek kuruluşundan bu yana, zamanla çoğalan fotoğraf sevdalısı üyeleriyle birlikte çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Her yıl geleneksel olarak fotoğraf sergisi düzenliyor  ve katalog bastırıyor.

 

İşte bu fotoğraf sergilerinden birini daha geçtiğimiz aylarda geride bıraktı FODER ekibi. Sergi, “Sokakta-On the Street” temalı Fotoğraf Sergisi idi. Fotoğrafların tümü sokaklarda çekildi. Hem yurt içinde hem de yurt dışında…

49 FODER üyesinin 132 değerli fotoğrafının yer aldığı sergi, aldığımız duyumlara göre  her zamanki gibi sanatseverlerden tam not aldı dostlar.

Ülkemizde alın teri ve emeğin değerinin bilinmesi ve böylesi sanatsever insanların olması kültür – sanat adına ne kadar güzel bir şey öyle değil mi?

Hatta son derece umut verici diyebiliriz…

 

Sponsor

Atatürk Kültür Merkezi Büyük Sergi Salonu’nda yer alan sergi, 30 mayıs-3 haziran tarihleri arasında bolca ziyaretçi kabul etti.

FODER’in çalışmalarına ve aylarca süren emeklerine yakışır şekilde çok güzel bir katılımla yüzleri güldürdü desek yerinde olur sanırım.

Söz konusu sergimiz FODER’in Kültür Dairesi’nin katkılarıyla düzenlediği, “sokak fotoğrafçılığı” eğitimi kapsamında hazırlandı bu önemli bilgiyi de şuraya bırakalım.

 

FODER Başkanı Mehmet Gökyiğit,  “Fotoğraf çekmek insanın aklını, gözünü ve yüreğini aynı hizaya getirmesidir” diyerek Fransız Sokak Fotoğrafçısı Henri Cartier-Bresson’un sözünü hatırlatıyor bize. Zira Gökyiğit’e göre bu söz, FODER üyelerinin çalışmalarına bire bir uyuyor.

Bu arada FODER ile ilgili bir parantez açalım mı?

Sevgili dostlar FODER, 2176 numaralı bir FIAP üyesi. Nedir bu FIAP derseniz hemen açıklayalım; Dünyanın en büyük Uluslar arası Fotoğraf Sanatı Federasyonu olur kendisi. Zira Kıbrıs Türk Fotoğraf Derneği FODER’in yaptığı başvuru, Yönetim Kurulu tarafından onaylandı.

Dernek, bu sebepten ötürü faaliyetlerini eş zamanlı olarak FIAP çatısı altında da sürdürmeye devam edecek.

Kendilerine Nar-ı Hayat köşesinden bir alkış rica edelim. Tabii ki , sevgi ve selamlarımızla birlikte…

 

Sevgiyle kalın… “Sokakta – On the Street” temalı fotoğraf sergisi


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR