Narden Bingölle Nar-ı hayat

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

narden bingöl
Narden Bingöl

Yıllardır yaptığı başarılı programlar sayesinde hepimiz onun  sesini ve yüzünü çok iyi tanıyoruz.

Ülkemiz kültürüne ışık tutan çok sayıda esere imza attı. Topraklarımıza yaptıklarıyla izler bırakan birçok değeri günümüze taşımak ve yeni nesillere aktarmak için canla başla çalışıyor. Tam 30 yıldır okuyor, araştırıyor, üretiyor…

 

Radyo ve televizyon programları, belgesel yönetmenliği, araştırmacı-yazar kimliği ve gazetecilik mesleğindeki başarılarıyla ülkemiz yayıncılığında bir mihenk taşı; Çok sevdiğim ve saydığım, değerli Eralp Adanır’dan bahsediyorum.

Yıllar yıllar önceydi dostlar. Bayrak FM’de “İstasyon” programı başladı mı radyonun başından ayrılmaz, program bitinceye kadar dinlerdim.

Çocuk aklımla kurduğum hayallerde, bir gün tıpkı onun gibi başarılı bir radyo programcısı olmak vardı.

Hem de bir gün  kendisiyle meslektaş olacağımı, sayısız televizyon programları yapacağımı, hatta gün gelecek aynı kurumda çalışacağımı hiç bilmeden…

            Bunun benim için ne anlama geldiğini inanın bana tahmin bile edemezsiniz.

 

Neden mi?

 

Çünkü 90’lı yılların çocukları elinde tablet, cep telefonu olan bilgisayar bağımlısı çocuklar değildi. Sizi bilmem ama ben günün büyük bir bölümünü radyo dinleyerek geçiren, duyduğu seslerin kimlere ait olabileceğini hayal eden ve  “bir gün bende onlar gibi olacağım” diyen bir çocuktum.

Tam da bu sebeple, çocukluk hayallerime ilham veren isimlerin başında gelir Eralp Adanır,  ve onun başarılı programları.

 

 Madem girişimiz biraz nostaljik oldu; O zaman 1991 yılına ait bu fotoğrafı sizlerle paylaşalım. İşte sevgili Eralp Adanır’ın o yıllarda çekilen çok sevilen televizyon programı “Müzik Postası”ndan bir kare.

 

Kendisine Nar-ı Hayat’tan sevgi ve selamlar olsun.

Sponsor

 Bugün sizlere Eralp Adanır’ın 11. Kitabı olan, “Özelde Mağusa, Genelde Kıbrıs Türk Kültürü’ne Gönül Vermiş Suna Atun” dan bahsetmek isterim.

İşte detaylar;

 

Kitap 266 sayfa. SAMTAY Vakfı’nın 52. yayını olarak satışta ve yazarın 5. Röportaj kitabı olma özelliğini taşıyor dostlar.

Kitapta Adanır’ın Bayrak Radyo Televizyon Kurumu’nda yaptığı kültür-edebiyat programlarında Suna Atun hakkında paylaştığı bilgiler ve yine bu çerçevede yaptığı röportajlar var.

Ayrıca Kitapta, Adanır’ın bugüne kadarki programlarında konuğu olan araştırmacı yazar Suna Atun’la yaptığı toplam 11 röportaj ve yazarın hiç yayınlanmayan şiirleriyle, oğlu (Ekonomi ve Enerji Bakanı) Sunat Atun’a yazdığı notlar da var.

Böylesi çalışmalara, hatta okul ve kütüphaneler için kaynak sayılabilecek bu tarz eserlere pek rastladığımızı söyleyemeyiz dostlar. Sizce de öyle değil mi?

Hal böyleyken, bu satırları yazdığım sırada toplumumuzda Eralp Adanır gibi değerlere ne kadar da ihtiyaç olduğunu düşünmeden edemedim.  

Kitabın yayımcısı SAMTAY’ı  ve Bülent Fevzioğlu’nu da ayrıca tebrik edelim.

Yazımızı sonlandırırken,  “Özelde Mağusa, Genelde Kıbrıs Türk Kültürü’ne Gönül Vermiş Suna Atun” kitabının arka yüzü sizlerle buluşsun isterim; Zira yazarımızın sizlere söylemek istedikleri var…

Sevgiyle kalın…

 


Benzer Haberler

Hayallerinin peşinden koşmak isteyenler haydi, sahne sırası sizde!

SysAdmin

RENKLİ VE KARMAŞIK BİR DÜŞ YOLCULUĞU; MANDALA

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Rengarenk bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Hem de doğanın tam kalbine

SysAdmin

Narden Bingöl’le Nar-ı hayat | Merhaba

SysAdmin

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ