Narden Bingölle Nar-ı hayat

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

narden bingöl
Narden Bingöl

Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı’nın bu yılki ev sahibi ne mutlu bize ki, Doğu Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü oldu dostlar.

Konferans 17-19 Temmuz tarihleri arasında yapıldı.İçerik olarak hayli zengin olan konferansta  sadece bildiri sunumları yoktu elbette. Zira,  yapılan çok sayıda panel, çalışma grupları ve konserler de oldukça keyifliydi.

Sanatın her dalının, en başta da müziğin sahip olduğu o evrensel dil ve güç var ya? İşte o insanların birbirini daha iyi anlamasında, hatta hiçbir zaman tam anlamıyla mümkün olmayacağını düşündüğümüz o dünya barışının dahi  sağlanmasında belki de tek çare dostlar.

Düşünsenize dünyanın çeşitli ülkelerinde, farklı dilleri konuşan insanları sadece sanatın gücü bir araya getirebilir. Aynı amaç için, başka hiçbir dünya meselesiyle kirletilmeden ve sevgiyle…

O yüzden, sadece bu sebepten bile böylesi konferansların verimli ve yararlı geçtiğini söylemek mümkün bence.

Ya sizce?

narden sponsorlar

Bu arada Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin öneminden de bahsetmemek olmaz diye düşünüyorum dostlar. Zira, üniversite’nin kurulduğu günden bu yana gösterdiği gelişim ve büyüme;  Topluma, ülkemize hatta dünyaya verdiği hizmetleri göz ardı etmek olmaz.

Tam da bu sebepten Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı’na ev sahipliği yapması müthiş gurur verici değil mi sizce de ?

Üniversite’nin Gazimağusa Belediyesi ile olan ilişkileri de hayli güzel. Öyle ki, aralarında  sıkı bir işbirliği var. Zira, Gazimağusa Belediyesi’nin gençlerin sanatla ilgili yeteneklerini ortaya çıkartabilecekleri faaliyetler gerçekleştirmede ne kadar özverili olduğu biliniyor.

Konferans süresince bildirim ve sunumların yanı sıra yer alan Flüt – piyano Konseri, Üç Viyolonsel ve Piyano Oda Müziği Konseri, Kanun-Tambur dinletisi ve İpek Yolu Orkestrası Konseri de Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda toplanan meraklı ve bir o kadar da heyecanlı sanatseverleri hayli memnun etti.

Sponsor

 

Zaten zengin bir içeriğe sahip olan konferansa DAÜ-SEM Ada Işığı Çocuk Korosu’nun da eklenmesi harikaydı dostlar. Miniklerin sahneye çıkarken duyduğu o müthiş özgüvenden mi bahsetsek, yoksa  sahnede nasıl devleştiklerinden mi?

Konferansta, konusu “Kıbrıs” olan “Çocuk Şarkıları Beste Yarışması” düzenlendi. Finale kalan ilk 10 eser koro şefi Erkan Dağlı yönetiminde DAÜ SEM Ada Işığı Çocuk Korosu tarafından seslendirildi; Jüri, koro elemanları ve halk jürisinin yaptığı oylama ile de 1. 2. ve 3. beste seçildi.

İşini büyük bir titizlik, özveri ve aşkla yapan değerli Erkan Dağlı’ya köşemizden sevgilerle. O sadece işini değil, yaşadığı toprakları ve en çok da ülkemizin kültür-sanat başkenti dediğimiz Gazimağusa’yı yürekten seven bir sanatçı.

Böyle güzel insanlara ülkemiz geleceği için her daim sahip çıkmalı, iyi bakmalı.

Vee Selfie…

 

 

Müzik Eğitimcileri Derneği önderliğinde bu yıl ülkemizde 3.’sü yapılan Uluslararası 3. İpek Yolu Müzik Konferansı’nın İlki 2014 yılında İstanbul Marmara Üniversitesi’nde, 2.’si ise  2016 yılında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde yapılmıştı dostlar.

Önemli bir detay daha; Kapanış oturumunda alınan karara göre  Konferans, 2020 yılında tekrar ülkemizde yapılacak.

Şuraya not ederek şimdilik müsaade isteyelim…

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Rengarenk bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Hem de doğanın tam kalbine

SysAdmin

“Hayat kısa o ayakkabıyı al!”

SysAdmin

RENKLİ VE KARMAŞIK BİR DÜŞ YOLCULUĞU; MANDALA

KKTC’NİN MODA AŞKINA, RAŞİT BAĞZIBAĞLI’DAN STİL ÖNERİLERİ

‘Cyclamen’ Cenneti Kapılarını Açtı

Temiz havadan başınız dönebilir: Ambeligu ve Ambeli Village

SysAdmin