Narden Bingölle Nar-ı hayat

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

narden bingöl
Narden Bingöl

“Bu kitabı dünyanın her yerinde ayrımcılığın ortadan kalması için mücadele verenlere armağan ediyorum” demişti sevgili Hasan Çakmak, “İnsanın Hayalleri Olmalı” isimli seyahatname türündeki kitabında.

Okuyucu ile buluştuktan kısa bir süre sonra 2. baskıyı yapan kitap, 5 ay gibi kısa bir sürede de  3. baskıyı yaparak kitapseverlerle buluştu dostlar

Biraz detaylara göz atalım mı?

Kitapta,  yazarın Küba/Havana, Fransa/Paris, Birleşik Arab Emirlikleri/Abu Dhabi, İngiltere/Londra, Belçika/Brüksel, Azerbaycan/Bakü, Bulgaristan/Varna, İskoçya/Edinburgh, Almanya/Stuttgart ve Venezülla/Karakas’ daki izlenimleri yer alıyor.

Kitap 170 sayfa. Kapak fotoğrafı Türkiye’den fotoğraf sanatçısı Emine Ülkerim imzası taşıyor. Kitabın düzeltmeleri ise Can Sözer’e ait.

Kapak fotoğrafı demişken; Sizi bilmem ama kitabın 2. baskıdaki kapak fotoğrafı beni çok etkiliyor. Bunu sevgili Hasan Çakmak’ın kendisine de söylemiştim. Yazarımıza selamlar sevgiler olsun.

Neden mi? Bunu inanın henüz bende bilmiyorum dostlar. Bu sorunun cevabını bir gün bulursam sizlerle de paylaşırım. Olur mu?

 Kim bilir? Belki de birçoğumuzun içinde, bilinçaltının derinliklerinde bir yerde çook uzaklara gitmek var;  Fotoğraftaki keskin virajlı yol da, bu duyguyu perçinliyor olabilir.

 

Kısaca kitap, yazarımızın kültür sanat amaçlı olarak gittiği ülkelerde yaptığı gözlemlerin ve edindiği izlenimlerin küçük bir özeti.

Bu arada yazarımız yurt dışına en çok çıkan ve uluslar arası alanda en çok ödül kazanan yazar. Bu bilgiyi vermeden geçmeyelim. Zira bu atlanmaması gereken mühim bir detay dostlar.

Okuyan herkesin çok sevdiği, “İnsanın Hayalleri Olmalı” da ülkemiz ve Türkiye dışında toplam 10 ülkede okuyucu ile buluşarak, yazarı Hasan Çakmak’a birçok ödül kazandırdı.

Sadece bu kadar mı? Tabii ki değil. Kitap şuan, kendisini büyük bir merak ve okuma arzusuyla satın alan pek çok kitap kurdunun kitaplığındaki en müstesna parça olarak da baş köşedeki yerini aldı.

Gelelim imza günlerine;

 Hasan Çakmak, “İnsanın Hayalleri Olmalı” isimli kitabını da alarak pek çok ülkeye ayak bastı dostlar. Kim bilir? Belki de bir çoğunuz bu imza günlerinde bizzat yer almıştır bilemem.

 Bunlardan ilki Türkiye’de Ankara ve İstanbul oldu. İngiltere’de ise Londra, Polonya’da Warşova, ayrıca Ermenistan, Erivan’da imza günleri ile tanıtımlarda boy gösterdi.  

Sponsor

 

Ne diyordu Hasan Çakmak?

  “İnsanın hayalleri olmalı…

   Mesela Küba’ya gitmek gibi…

  Kendimi bildim bileli zulmedenlere karşı mücadele veriyorum…

   Artık bu mücadelenin ne zaman başladığını hatırlamıyorum bile.

   Kolay değil benim ülkem gibi bir coğrafyada yaşamak”…

(Yazının devamı kitabın giriş cümlesinde…)

 

Kim bilir, sizin hayallerinizde neler neler var..

Bir gün gerçek olması dileğiyle..

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

FODER Bu Sefer de “SOKAKTA” yız dedi

KOŞULSUZ SEVGİ,EN SAF HALİYLE +1 FARKLA

En Anlamlısından Biraz Müzik, Kitap ve Festival

SysAdmin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

GAZİMAĞUSA SOKAKLARINDAN ÜLKEYE YAYILAN SANAT KOKUSU

GÜZELYURT MESLEK LİSESİ’NİN KÜÇÜK İŞ İNSANLARI