Uncategorised

El-Sen’den grev kararı

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN), bugün tam gün  greve gidiyor.

Sendika Başkanı Umut Öksüzoğlu grevi sorunlarına çözüm üretilmediği gerekçesiyle yapacaklarını belirtti. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürü Gürcan Erdoğan ise sendikayı kaosa oynamakla suçladı.

Yazılı açıklama yapan EL-SEN Başkanı Umut Öksüzoğlu, “İşverenin çalışanların toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan haklarını görüşerek mutabık kalınacak bir takvim ile çözme için son bir hamle yaptık. Ancak işveren sorunların barışçıl yöntemlerle çözümleme çabalarımızı sendikamızın zafiyeti olarak algılamış görülmektedir” ifadelerine yer verdi.

Öksüzoğlu, sorunları çözme çabalarının sonuç vermemesi üzerine, işverene ve ilgili makamlara başka uyarı yapmadan grev başlatacaklarını belirtti.

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Genel Müdürü Gürcan Erdoğan ise BRT’ye yaptığı açıklamada ortaya konulan sorunların çözümlenemeyecek konular olmadığını, bu nedenle Sendikanın grev kararı almasına bir anlam veremediğini ifade etti.

Gürcan Erdoğan “Sendika kaosa oynuyor. Kurumu her yönü ile iyileştirme çalışmaları sürerken grev kararı almak doğru bir yaklaşım değil” dedi.Erdoğan grev nedeni ile vatandaşın etkilenmemesi için önlem alacaklarını da kaydetti.

 

Kaynak: BRT



Benzer Haberler

“Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε που είμαστε”

Voice Kıbrıs Haber

“Δεν υπάρχει διάθεση να αγγίξουμε το κυπριακό…”

Voice Kıbrıs Haber

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Forum

Voice Kıbrıs Haber

Η απειλή αφανισμού της Τ/κ κοινότητας

Voice Kıbrıs Haber

“«Ελάτε να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα”

Voice Kıbrıs Haber

Yolsuzluk siyasete karşı güvensizliğin büyüklüğünü gösteriyor

Voice Kıbrıs Haber