Narden Bingölle Nar-ı hayat

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI YAKLAŞIRKEN

narden bingöl
Narden Bingöl

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkun ruhuna girdik giriyoruz az kaldı… Tüm okullar bu özel günde ortaya çıkacak görsel şölen ve etrafı şenlendirecek mutlu çocuk cıvıltısı için dur durak bilmeden haftalardır çalışıyor.

Dans çalışmaları şöyle dursun, renkli ve konseptlere uygun kıyafetlerin hazırlığı yanında çocukların duyduğu o tatlı heyecan da günden güne artıyor.

Tam da bu konuyla ilgili bir şeyler yazmayı düşündüğüm anda karşıma çok anlamlı ve güzel bir etkinlik çıktı. Tabii ki bende sizlerle paylaşmasam olmazdı.

Sponsor

 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde,  KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (KKTC CSO) Erkan Dağlı yönetiminde DAÜ-SEM Ada Işığı Korosu, Hare Yakula ve Nur Tilki yönetiminde Lefkoşa Belediye Orkestrası Çocuk Korosu ve Pembe Gürtekin yönetiminde, TED Kuzey Kıbrıs Koleji Çocuk Korosu işbirliği ile “Çocuklardan Bayram Konseri” var dostlar.

Halk arasında merak uyandıran ve ilgi ile beklenen konserle ilgili tüm merak edilenler afişte yer alıyor ama birde yazı ile paylaşalım.

 Konser, 21 Nisan Cuma saat 20.00’de Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde. “Çocuklardan Bayram Konseri”, Ali Hoca’nın şefliğinde ve Cansu Özcezarlı ile Göksu Özcezarlı’nın solistliğinde gerçekleşecek.

Ne zaman bir yerde konusu açılsa ve çocuklarla ilgili geçen her bir cümlede benim aklıma tanımaktan pek mutlu olduğum; Yüreği sevgi dolu bir öğretmen, şair-yazar sevgili Şirin Zaferyıldızı gelir.

Kendisini sadece eserleriyle değil; Çocuklara olan sevgisi ve öğretme aşkı, ayrıca  2008 yılından beri devam eden, “Şiirlerle Büyüsün Çocuklar” isimli televizyon programıyla da tanıyoruz. Aşağıda yer alan afişte program detaylarını bulabilirsiniz.

Şiir ve Çocuklarda sanatı bu kadar güzel bir karışımla hayata geçiren başka birini daha duymadım ben henüz. Siz duydunuz mu?

Çocuklara sanatın önem ve değerinin aşılanmasında ciddi bir sorumluluk üstlendi ve bunu da hakkıyla yerine getiren sevgili Şirin Zaferyıldızı’na buradan selam olsun. Zira; Son iki yıldır Gazimağusa Belediyesi’ne bağlı olarak çalışan “Şiir ve Yaratıcı Okuma Atölyesi”nde de tam 28 şiir öğrencisiyle görev başında. Tabii ki, “Şiirlerle Büyüsün Çocuklar” diye…

Bu yazıyı bir konuya değinmeden bitirmek doğru olmazdı, inanın içime sinmezdi. Madem bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklarla  ilgili olan etkinlikleri paylaştık; Şimdi de sıra en anlamlısına geldi.

Tedavisine Almanya’da devam edilen canımız ciğerimiz Nefes Demirpençe’ye katkı sağlamak amacıyla “Bir Nefeste Sen Ol” sloganı ile yola çıkan Fonetik İzdüşümler Şiir ve Müzik Dinletisi için geri sayım başladı haberiniz olsun.

Bir katkı da siz sağlamak isterseniz, detayları paylaşıyorum. Etkinlik, 28 Nisan Cuma saat 20.00’de Lefkoşa Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer alacak.

Aşağıda yer alan afiş üzerinde de bu özel gecede yer alacak sanatçılar bulunuyor. Hani, daha ilk cümlede bahsettiğim o mutlu çocuk cıvıltısı var ya; İşte Nefes’imiz için de tüm kalbimle bunu diliyorum.


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR