Narden Bingölle Nar-ı hayat

ÜLKEMİZDEN ETKİNLİK HABERLERİ

narden bingöl
Narden Bingöl

Şu aralar bolca etkinlik haberleri gelmiyor mu sizinde kulağınıza dostlar? İnsanların sosyalleşmesini sağlayan ve  sokağa çıkmaya, hayatı evde kapalı değil dışarıda yaşamaya teşvik eden güzel ülkemizin hemen her bölgesinden duyulan Kültür-Sanat etkinlikleri…

Aslında bu anlamda ne kadar şanslı olduğumuzun farkında mısınız?

 

Neyse,  baktım olacak gibi değil, “En iyisi bazılarını elimden geldiğince, dilim döndüğünce bu hafta Nar-ı Hayat’ta siz değerli okuyucularla paylaşayım” dedim.

           

Öyleyse haydi gelin başlayalım..

 

“Tagladım Seni Gabul Et” son zamanların en çok konuşulan ve merak uyandıran  tek perdelik bir komedi oyunu oldu. ”Neydi Olacağı” ekibi ve Özel Eğitim Vakfı işbirliğinde 26 Mayıs Cuma gecesi saat 19.00 da, Lefkoşa Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde yer aldı.

Oyunu Mehmet Ekin Vaiz ve Gülşen Erçin birlikte yazdı.

En merak edilen, “biletler nereden alınacak” sorusuydu sanırım. Hafta boyunca bu soru sık sık çevremde soruldu. Lakin, biletlerini Özel Eğitim Vakfı’ndan temin edemeyenler, oyun gecesi kapıdan aldı ve böylece herhangi bir sıkıntı yaşanmamış oldu.

    Bu arada yeri gelmişken vakıfla iletişim kurmak isteyenler 0392 22 71 956 ‘dan ulaşabilirler.

Sevimli dostlarımız için haydi konsere. Zira ülkemizde müziğin yıldızları, Lefkoşa Türk Belediyesi Hayvan Barınağı için tek yürek oluyor.

            Ahmet İvan, Eril Cambaz, Fikri Karayel, Nafiz Dölek ve Yağmur Özerem’in en güzel şarkılarını dinlemek için geri sayım başladı.

            Etkinlik 30 Mayıs Salı akşamı Lefkoşa Türk Belediyesi Sanat Parkı, Göçmenköy’de saat 20.30 da yer alacak.

            Biletler 20 TL’ye satılıyor dostlar. Satış noktaları ise, Lefkoşa Türk Belediyesi, Lefkoşa Belediye Tiyatrosu, Lefkoşa Belediye Orkestrası. Ayrıca,  “Ben unuttum”, “Alamadım” vs durumlarının en güzel çözümü de yine konser gecesi kapıdan alınacak biletler olacak sanırım.

Bir konser haberi de Naci Talat Vakfı’ndan geldi.  Söz konusu etkinlikle ilgili Sizlere söyleyebileceğimiz, çok anlamlı bir amacı olduğu. Zira, elde edilecek olan tüm gelir Erdal Abit İlkokulu (Gemikonağı İlkokulu)’na yapılacak olan müzik odasına katkı için harcanacak.

            Biletler 15 TL’den satışta. Organizasyon ise Onur Arslan’a ait. Onun dışında tüm merak ettiklerinizi aşağıda paylaştığımız afiş üzerinden de ulaşabilirsiniz.

Beyarmudu Belediyesi şu sıralar ardı ardına kazandığı 2 ödülle hayli motivasyon kazandı diyebiliriz. Nar-ı Hayat köşemizden selamlar ve sevgilerle diyelim…

Direklerarası Seyircileri Tiyatro Ödülleri Kıbrıs kategorisinde bu yıl, “Oyun Yazarı” ödülünü “Mesarya Üçlemesi: Nor Betmez, Şaman, Papaz Nikahı” Projesiyle Güney Mesarya Halk Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Tiyatro Sanatçısı İzel Seylani aldı. Kendisini yürekten kutlarız.

Durun daha bitmedi. Mesarya Tiyatro Şöleni’ni 3. Kez düzenleyerek sanata gösterdiği değer ve önemi bir kez daha gözler önüne seren Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip’te “1.Jüri Özel Ödülü”ne layık görüldü. Sn. İlker Edip’i de tebrik ederiz.

Bize ayrılan sürenin (daha doğrusu köşenin demek daha doğru olur) sonuna gelmişken diyebilirim ki, etkinlik haberlerinin tadı damağımızda kaldı sanki.

Tasalanmayalım, Nar-ı Hayat’ta Kültür-Sanat haberleri okumaya daha yeni başlıyoruz.

Neden mi? E, yaz kapıda! Neşeyle,enerjiyle, heyecanla…

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR