Narden Bingölle Nar-ı hayat

Temiz havadan başınız dönebilir: Ambeligu ve Ambeli Village

Narden Bingöl

Ülkemizin bozulmamış doğal güzellikleri, eşsiz ve tarihi zenginlikleri ile Akdeniz’de cennet bir ada olduğu şuan bu yazıyı okuyan herkesin bildiği bir şey olsa da söylemeden geçmek haksızlık olurdu diye düşünüyorum.

Adamızla ilgili yazılan hemen her makalede, içinde “Kıbrıs” geçen her cümlede bunların alt çizilir ve bahsedilir.

Buraya bir şekilde yolu düşen kimseler ülkelerine geri döndüklerinde ailelerine ve çevrelerine doğal güzelliklerin yanı sıra Kıbrıs’ın yerli halkından da bahseder. Refah ve kültür seviyesinin ne kadar yüksek oldu

ğunu anlatır mesela. Ayrıca insanlarının ne kadar iyi niyetli olduğunu da. Aslında onlarda farkındadır ki, bu güzel ülkeden geçip de ona hayran olmamak mümkün değil.

İşte o cennetin köşelerinden birinde bulunacak kadar şanslıydım geçenlerde. Bugünkü yazımda da bunu sizlerle paylaşmak için sabırsızlandım açıkçası.

“Bağlıköy” yada eski adıyla “Ambeligu” ,KKTC’nin  batı bölgesinin en eski Türk köylerinden birtanesi. Küçük nüfusuyla yıllardan beri gözlerden uzak yaşayan dağ eteklerinde bir oksijen deposu.

Lefke İlçesi’nin bir “Cittaslow” bölgesi olmasında da Bağlıköy dosyasının önemli bir etkisi olduğunu bizzat bölge halkından öğrendim. Bütün “Cittaslow” unsurlarını içerisinde barındıran Bağlıköy, yaptığı “Eko-Turizm” ile de bir “Eko-Köy” olma yolunda hızla ilerliyor.

Bu yıl 4.sü düzenlenen “Geleneksel Bağlıköy Eko Gün” biraz yağmura tutulsa da yine de bölge halkının yüzünü güldürmüş. Eğer sizde bu yıl benim gibi katılamadığı için üzülenlerdenseniz seneye mart ayı geldiğinde hala şansımız olduğunu hatırlatayım.

Ambeli Village Boutique Restorant-Bar’da bu cennetin içinde kendine bir alan yaratan çok temiz bir restorant. Uzaklardan gelenlerin beklentilerini fazlasıyla karşılayan sadece manzarası değil; Güleryüzlü insanları ve oldukça lezzetli yemekleri de.

Temiz havadan başınız dönebilir dikkat. Zira; Kalabalık,gürültülü,eksoz dumanlı bir şehirden oraya giden bizler, hala kendimize gelmiş sayılmayız. Tabi ki ne kadar  yorulmuş olsanızda oraya varınca bütün yorgunluğunuzu unutuyorsunuz. Bende arabadan iner inmez hem manzaranın büyüsüne hem de temiz havaya dayanamadım ve bolca fotoğraf çektim.

İşte burası da Ambelli’nin iç mekanı. Eşiyle birlikte buranın sahibi olan Gülin hanım aynı zamanda bir iç mimar. Dolayısıyla da her yeri kendi tasarlamış.

Genelde temiz havanın iştah kabarttığı söylenir. Öyle birşey olursa, mutfak şeflerinden Ali bey hayli memnun olur . Taze balık yada et  menüsünden veyahut geleneksel Kıbrıs yemeklerinin tadına bakmadan sizi göndereceğini sanmıyorum.

Haftasonu geldiğinde güzel bir havada , ailenizle birlikte nereye gideceğinize karar veremezseniz bu güzel bölgeyi bir ziyaret edin derim. Karnınız acıkınca da  Ambeli Village Boutique Restorant-Bar’a uğramak kanımca doğru olacaktır.

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR