Narden Bingölle Nar-ı hayat

SAKİN LEFKE’DE DOĞA UYANDI, ŞİMDİ FESTİVAL ZAMANI

narden bingöl
Narden Bingöl

 

Yeşilin her tonu bir arada. Doğal güzelliği ve verimli toprakları var.  Özgün kültürel mirası ve insana huzur veren yaşama ortamı sanırım başka hiçbir yerde yok sevgili dostlar. 6.ilçemiz Lefke, sadece ziyaretçileri değil, oranın yerlilerini de her geçen gün kendine hayran bırakan güzide bir bölgemiz.

Son günlerde ise bölgede tatlı bir heyecan söz konusu. Neden mi? Lefke’nin en değerlilerinden olan cevizler  yüzünü gösterdi. Hal böyleyken, Lefke semalarından yayılan taze bir festival kokusu da burnumuza kadar geldi desek yeridir.

 

 

Hepimizin de bildiği gibi, ülkemizde en fazla ceviz ağacına, adeta bir doğa harikası olan Lefke bölgesi ev sahipliği yapıyor dostlar. Her ziyaretimde içimden bıkmadan usanmadan geçen o cümleyi şuraya bırakıyorum;  “bu nasıl bir doğa, nasıl huzurlu bir mavi ve büyülü bir yeşil”

 Festivale gelince;  Lefke’de geleneksel bir hal alan ceviz festivali bu yıl 3 ve 4 haziran’da sevgili dostlar. Duymayan kalmasın dedik.

Aldığımız duyumlara göre bu yıl, 8. Lefke Ceviz Festivali çok farklı ve özel bir içerikle hazırlanıyormuş. Meraklandık doğrusu. Festivalle ilgili en dikkat çekici detay ise , rehber eşliğinde olacak şekilde, aşağıdaki afişte gördüğünüz nostaljik otobüsle yapılacak olan “Cittaslow Lefke Tanıtım Turu”.

 

Festival, Lefke Belediyesi ve Lefke Turizm Derneği işbirliğinde düzenleniyor. Ortaya çok güzel ve farklı bir iş çıkması için canını dişine takanlar, yorgun ama mutlu. Zira şu sıralar, misafirlerin festivale göstereceği merak ve ilgiye konsantreler.

Yeri gelmişken söyleyelim, stant almak isteyenler için;

Nermin Şanlıdağ: 05338687617

Elvan Yolaç: 05338741234

 

Bizler gibi kalabalık ve sıkıcı şehirlerde yaşayanların sizce de ihtiyacı yok mu biraz yavaşlamaya? İşte Cittaslow Lefke burada…

İtalya’da başlayan Cittaslow hareketinin çok anlamlı bir amacı var dostlar. Her şey biz  acele etmeden her şeyi doyasıya ve tadında yaşayalım diye. Cittaslow akımının özü, geçmişin tarihsel kültürel ve çevresel mirası insanların hissetmesi ve daha insani, çevreci olarak  yaşaması. İşte bu kadar basit.

Dünyadaki tüm sakin şehirlerin kullandığı bir salyangoz logosu var.   Hatırlayacaksınız ,2 Nisan Pazar günü yapılan 8.Lefke Yafa Portakal Şöleni’nde Lefke Belediyesi, sanatçı Sevcan Çerkez tarafından tasarlanan Salyangoz heykelini Gemikonağı’ndaki çembere yerleştirmişti.

 

 

Yazıyı sonlandırırken, oldukça çalışkan ve üretken olan Lefke halkını, Nar-ı Hayat köşesinden kocaman alkışlayalım derim. Yeniden keşfedilmeyi bekleyen saklı bir hazine Lefke. Keşfetmesi bizden. Lakin yormadan, hırpalamadan, yeşile var gücümüzle sarılıp betonlaşmadan…

 Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR