KIBRISKıbrıs Sorunu

Müzakereler başlıyor

muzakereler-basliyor

Kıbrıs sorununa çözüm bulma yönünde yürütülen müzakerelere verilen ara, Kıbrıslı Türk müzakereci Özdil Nami ve Rum Müzakereci Andreas Mavroyannis’in bugün bir araya gelmesiyle yeniden başlıyor.

İki müzakereci ve heyeti, bu sabah saat 10.00’da Lefkoşa Eski Havaalanı’nın bulunduğu ara bölgede bir araya gelecek. Toplantıda, BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Elizabeth Spehar da hazır bulunacak. Müzakerecilerin, gündemleri ve diğer toplantıların programının hazırlaması konularında görüşmesi bekleniyor.

Bu arada BM Genel Sekreteri Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nın, bugün Türkiye’de Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve diğer yetkililerle temaslarda bulunması bekleniyor. Eide, Ankara’daki temaslarının ardından bu akşam adaya dönecek. Eide geçtiğimiz günlerde Yunanistan’da Başkaban Aleksis Çipras ve Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’la görüşmüş, toplantıların verimli geçtiğini açıklamıştı.

 Liderler müzakerelere devam kararı almıştı

Kıbrıslı Rum Lider  Mustafa Akıncı ve Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis, 1 Aralık 2016 tarihinde Eide tarafından verilen akşam yemeğinde, müzakerelerdeki mevcut durumu değerlendirmiş ve izlenecek yol üzerinde görüş alışverişinde bulunmuşlardı.

Liderler, müzakerelere bir an önce devam etme kararı almışlar ve müzakerecilerini, açıkta kalan tüm konuları birbiriyle bağlantılı bir şekilde ele alarak, daha fazla ilerleme kaydedilmesi amacıyla görüşmeleri yönünde talimat andırmışlardı.

İki lider ayrıca 9 Ocak 2017 tarihinde Cenevre’de bir araya gelmeyi kararlaştırmışlar, 11 Ocak tarihinde haritaların sunulması ve 12 Ocak tarihinde de garantör ülkelerin katılımıyla bir Kıbrıs Konferansı düzenlenmesi noktasında anlaşmışlardı.

Kaynak: KIBRIS GAZETESİ


Benzer Haberler

“Bir hükumetle değil, bir felaketle, hatta giderek bir rezaletle karşı karşıyayız…”

Voice Kıbrıs Haber

‘Kanserle mücadele ırk, din, dil, renk, cinsiyet ayrımı tanımaz’

Voice Kıbrıs Haber

‘Trodos’ta kalan öğrenciler ambulansla kuzeye getirilebilir’

Tatar: Derin görüş ayrılıkları bulunmaktadır

Voice Kıbrıs Haber

Sağlık Bakanlığında ilaç eksikliği ile ilgili kriz masası kuruldu

Voice Kıbrıs Haber

Khrystyne Mosesova “Kıbrıs’ta güvende olduğum için kendini suçlu hissediyorum”

Voice Kıbrıs Haber