FeaturedKIBRIS

Göçmenler MEMO’dan kurtulamadı

Kıbrıs Rum Meclisi’nin birkaç ay önce aldığı kararla, banka kredilerini ödeyemeyen kişilerin Kuzey Kıbrıs’ta kalan mallarına bankalar tarafından haciz (Memorandum/MEMO) koyma uygulamasını kaldırmasına rağmen, Vergi Dairesi’nin bu uygulamaya devam ettiği, Kıbrıslı Rum “göçmenlerin” mağduriyetinin sürdüğü bildirildi.

Politis Gazetesi, kırmızıya düşen krediler yüzünden Kuzey Kıbrıs’ta kalan mal varlıklarına haciz getirilmesi uygulamasının Şubat ayında Meclis’te alınan karar üzerine ticari bankalar tarafından kaldırıldığını ancak Vergi Dairesi’nin, kendi yetkisi dahilinde bu uygulamaya devam ettiğini yazdı.

Habere göre önceki karar teklifini sunan DİSİ Milletvekili Nikos Yeorgiu, Meclis’e bu kez de Kuzey Kıbrıs’taki mal varlığının ödenmesi gereken vergi için teminat sayılmaması için Vergi Tahsili Yasası’nda değişiklik başvurusunda bulundu. Yeorgiu yasa değişikliği önerisinde kuzeydeki mal varlığının “şu ya da bu şekilde ekonomik bir değeri olmadığı ve haciz getirilerek açık artırmada satılamayacağı” gerekçesini sundu.

Vergi Dairesi ise tahsil edilmemiş vergi borçları için Tapu Dairesinin işbirliğinde mal varlıklarına haciz işlemi başlattığını, bunu yaparken mal varlıklarını, bulundukları yer (malın Güney’de mi yoksa Kuzey’de mi olduğu) açısından ayırt etmediğini açıkladı. Daire, yasanın davaları mal varlığının statüsüne (Güney’de ya da Kuzey’de bulunuyor olması) göre ayırmaması nedeniyle yaptığı işlemin yasal olduğunu vurguladı.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları sakin seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Mahkemede söz alan zanlı “Anlaştığım madde eksik geldi”

Voice Kıbrıs Haber

Gardiyanoğlu “Kamuya 20 engelli daha istihdam edilecek”

TAK

Özersay “Yeni tutuklamaların yapılacağını düşünüyoruz”

TAK

KTOEÖS’ten şok eylem

Voice Kıbrıs Haber

7 yıl hapse mahkum edilen zanlı Türkiye’ye iade edilecek!

Voice Kıbrıs Haber