Narden Bingölle Nar-ı hayat

GAZİMAĞUSA SOKAKLARINDAN ÜLKEYE YAYILAN SANAT KOKUSU

narden bingöl
Narden Bingöl

Geçtiğimiz hafta ülkemizde sanata dair bir ilk yaşandı sevgili dostlar, duydunuz mu? Aranızda bu etkinliğe katılanlar da olabilir,mutlaka katılamayıp medyadan takip edenler de. Madem geçtiğimiz haftanın en çok dikkat çekenleri arasındaydı, bu hafta köşemizde  biraz yer vermek güzel olur diye düşündüm.

Gazimağusa Belediyesi 15 Nisan Dünya Sanat Günü nedeniyle suriçinde, “Sokakta Sanat Var, Sanata Dokunuyoruz” dedi ve birbirinden değerli sanatçılarımızla halkı bir araya getirdi. Çok da iyi oldu, şık ve güzel oldu kanımca. Gazimağusa Belediyesi’ni böylesi anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptığı için, şu küçük köşem aracılığıyla gönülden kutlarım.

Gazimağusa’nın o tarih kokan güzelim sokaklarında kutlandı 15 Nisan Dünya Sanat Günü.  Etkinlik, sanatçılarımızın yaklaşık 2 saat boyunca halkla bütünleşmesine ve eserlerini o esnada icra etmelerine imkan sağladı.

Benim yakından tanıdığım, söz konusu etkinliğe katılan pek çok sanatçı halinden memnun. Zira; sohbetlerimiz sırasında fark ettim  ki, bu etkinlik resmen motivasyonlarını artırmış. Sanki onları yenilemiş. Sanatçılarımıza bir ışık, bir umut olmuş  önce sanat,sonra da ülkemiz ve daha pek çok şey adına…

Sponsor

Düşünsenize sanatın pek çok  dalından sanatçımız, kalplerindeki sanat aşkı ve gün nedeniyle yaşadıkları coşkuyla orada hazır bulunarak sanatlarını sokakta icra ettiler. Tarihi Namık Kemal Meydanı ve yan yolları dolduran kalabalık eşliğinde devam eden etkinliğin en keyifli tarafı da hiç şüphesiz, kah resimler çizilmesi, kah şarkılar söylenmesi.

Dokunduğu her yeri güzelleştiren sanatçılarımız, desenize Mağusa suriçini adeta bir açık hava atölyesine çevirerek, müthiş bir festival havası yarattı…

Aslında, nereden çıktı bu 15 Nisan Dünya Sanat Günü diyenler var mı aranızda? Eğer araştırmaya vaktiniz olmamışsa ama yine de hep aklınızın bir yerinde soru işareti olarak duruyorsa biraz bahsedelim.

Uluslar arası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Bedri Baykam’dan çıkmış bu güzel fikir.Zira, ünlü sanatçı Leonardo Da Vinci’nin doğum günü 15 Nisan. Tüm ülkelerin katıldığı 2011 UNESCO AIAP Genel Kurulu’nda, oy birliği ile “Dünya Sanat Günü” olarak kabul edilmiş.

Böylesi etkinlikler sanatsever yurdum insanında da bir takım kımıldamalara yol açmış olmalı ki, devamının beklendiği kulağıma gelen bilgiler arasında.

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sanata dair güzel bir sözünü hatırlayarak son noktayı koyalım mı?

“Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir”.  Ne de güzel söylemiş.

O zaman sanata emek veren tüm sanatçılarımızın ve sanatı destekleyen tüm sanatseverlerin 15 Nisan Dünya Sanat Günü kutlu olsun.

Daha nice yıllar, daha da aydınlık ve coşkulu kutlanması dileğiyle.

Sevgiyle kalın…


Benzer Haberler

Sanat Işığıyla Aydınlanan Girne Akşamları

SysAdmin

Yeryüzünde Bir Yer. İnsanca Yaşamak İçin

Eralp Adanır’dan Geçmişi Aydınlatan Bir Eser Daha…

Hayalleri Olmalı İnsanın, Peşinden Koşabileceği..

ÜLKEMİZDEN SEÇKİN VE ULUSLAR ARASI BİR MÜZİK KONFERANSI GEÇTİ

ALASHİA’NIN KALBİ, KAYIP MİRASI İÇİN ÇARPIYOR