FeaturedNarden Bingölle Nar-ı hayat

Rengarenk bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Hem de doğanın tam kalbine

narden bingöl
Narden Bingöl

Bazı insanlar sadece bakıyor, bazıları ise baktığını görüyor. Bu sıklıkla karşımıza çıkan ve bizi düşündüren bir söz. Değil mi?

Peki dostlar, hiç kendinize sordunuz mu? “Acaba ben bakıyor muyum? Yoksa görüyor muyum” diye…

Bugün size, baktığını gören gördüklerini de insanlarla paylaşmayı kendine misyon edinmiş bir fotoğraf ustasından bahsedelim mi?

Bu kişi gerek yurt içinde gerekse yurt dışında eserleriyle ödüle doymayan Doğa Fotoğrafçısı sevgili Hasan Bağlar.

Fotoğraf çekmeye 2008 yılında, önceleri sadece hobi olarak başlamıştı. Zamanla önce kendini keşfetti sonra da eşsiz doğayı, doğamızı. Şimdi ise herkes Hasan Bağlar’ı ve onun fotoğraflarını konuşuyor, takip ediyor. Sergileri, çıkaracağı kitaplar büyük bir sabırsızlıkla bekleniyor.

O, doğayı tüm kalbiyle seven, en önemlisi de yaşayan her canlıya saygı duyan bir fotoğrafçı . 

Uzun zamandır beklenen “Doğanın Kalbine Yolculuk” isimli Doğa ve Makro fotoğraf sergisi geçtiğimiz haftaya damgasını vurdu. Hem sanatseverler, hem de doğa severlerden tam not aldı; 3 gün devam eden sergiye kimseler doyamadı.

 

Sponsor

Sergi için seçilen toplam 50 eser, adeta sergiyi ziyaret edenlerin ciddi anlamda “Doğanın Kalbine Yolculuk” yapabilmesi için seçilmiş desek tam da yerinde olur diye düşünüyorum.

İşte karşınızda Baf mavisi kelebek…

Gözler önüne serilen eşsiz doğa fotoğraflarından bazıları diğerlerine göre biraz daha ön plana çıkarak favoriler arasında yer almayı başardı.

Bu sevimli baykuşa verilen isim “Shy” . Türkçe karşılığı “Utangaç”. Hasan Bağlar’ın tahminlerine göre kendi ailesinin küçük bir ferdi. Duruşuyla ve şaşkın bakışıyla serginin göz bebeği oldu.

Serginin bir diğer favorisi de yılandı. Kucağımıza alıp sevemiyoruz yada evimizde besleyeceğimiz kadar sevimli değil belki ama, şunu unutmayalım ki; Kendisi doğadaki zincirin bir halkası olur.

Fotoğrafta gördüğünüz türünün en zehirlisi olsa da Hasan Bağlar ve o gün yanında bulunan fotoğraf arkadaşları onu kızdırmadan fotoğraflamayı başarmış. Ne diyelim? Bravo doğrusu…

“Peki ama bundan sonraki sergi ne zaman?”  sorusuna cevap olarak herhangi bir zaman veremiyor Hasan Bağlar. Lakin , elindeki arşiv sayesinde rahatlıkla bir sergi daha açabilir diye düşünüyorum ve bunu kendisine de söyledim.

 

Sıradaki proje, daha önce büyük ilgi gören “Kuzey Kıbrıs’ın Kelebekleri” isimli kitabın 2. Baskısı bizden söylemesi. Kelebeklerle ilgili oldukça geniş bir bilgiye sahip olduğunu bildiğimiz Hasan Bağlar’ın yepyeni bilgilerle güncellenecek olan kitabını sabırsızlıkla bekliyoruz.

Bugünün çıkarımı kuşkusuz şu cümlede saklı; “Yeşili sev, Doğayı koru, Kuzuyu öp.” Söylenmiş güzel ve anlamlı bir söz. İnsanoğluna duyurulsun…

Sevgiyle Kalın…

 


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber