Uncategorised

Baf Belediye Başkanı: 2017 Baf’a, hümanizm ve kültür değerleri hakim olacak

Avrupa Kültür Başkenti olarak, Baf’ın misyonu, son yıllarda savaşlar, çatışmalar ve ciddi insani krizle acı çeken, tüm Avrupa ve Orta Doğu devletlerine, hümanizm ve kültür değerlerine hâkim olmalı mesajı göndermektir.

Avrupa Kültür Başkenti olarak açıklanması çerçevesinde Kıbrıs Haber Ajansına bu açıklamaları yapan Baf Belediye Başkanı Fedonas Fedenos, “Baf 2017” açılış töreninin, Avrupa Komisyonu İnsani Yardım ve Kriz Yönetimi Komiser Christos Stylianides’in himayesinde, 28 Ocak tarihinde yapılacağını kaydetti.

Açılış töreni, yıllık kültürel etkinlikler programının “Mit (efsane) ve din” adlı konusuna dayanıyor.

Belediye Başkanı, eşsiz müzik ve dans gösterileriyle, Baf tarihinin diğer anlatılarının yanı sıra, Pygmalion ve Galatya efsanesine yeni bir ivme verileceğini söyledi.

Açılış töreninin gerçekleştirildiği hafta sonu, 28 ve 29 Ocak’ta kent, çeşitli etkinlikler ve sanatsal performanslarla açık bir kültür atölyesine dönüşecek.

Baf 2017 Yönetim Kurlu Başkanı Christos Patsalides, KHA’ya yaptığı açıklamada, açılış töreninde 1500den fazla yaratıcı ve sanatçı ve 300den fazla etkinlik yer alacağını – ve bunların, kültür, sanat ve güzellikler dolu bir yıl yaratacağını-  duyurdu.

Patsalides, “Baf 2017” kurumu tarafından düzenlenen yüzlerce etkinliğe ilham veren sloganının “Kıtaları birbirine bağlayan, kültürler arasında köprü kuran” olduğunu belirtti.

Avrupa Kültür Başkenti adını taşıyan kentte ilk pazar, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülke kültürleri arasındaki ilişkileri teşvik etmek amacıyla, çok kültürlü ve coğrafi yakınlığın güçlendirilmesine çalışılacak.

Patsalides, “Baf, açık alanlarda kültürel hayatın binlerce yıllık oluşumunun, düşünce ve modern yaşamla bir araya gelen büyük bir açık sahne, “bir Açık Kültür Atölyesi olmaya başladı” dedi.

Kaynak: KHA



Benzer Haberler

“Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε που είμαστε”

Voice Kıbrıs Haber

“Δεν υπάρχει διάθεση να αγγίξουμε το κυπριακό…”

Voice Kıbrıs Haber

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Forum

Voice Kıbrıs Haber

Η απειλή αφανισμού της Τ/κ κοινότητας

Voice Kıbrıs Haber

“«Ελάτε να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα”

Voice Kıbrıs Haber

Yolsuzluk siyasete karşı güvensizliğin büyüklüğünü gösteriyor

Voice Kıbrıs Haber