FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

Adada hayvancılık sektörü çıkmazda

Ukrayna’daki savaş ve üretimi oluşturan girdi maliyetlerinin artması, Ada’nın her iki tarafındaki hayvancılık sektörünü olumsuz yönde etkiledi.

Ada’nın kuzeyindeki hayvan üreticileri yaşamakta oldukları sıkıntılara çözüm bulunmaması halinde eyleme gideceklerini açıklarken, güneydeki üreticiler de sorunların aşılması için yetkililerin girişimde bulunmasını bekliyor.

STEFANU “HAYVANCILIK SEKTÖRÜ ÇÖKMEKTE”

AKEL Genel Sekreteri Stefanos Stefanu Aradippu yöresindeki hayvan yetiştiricileriyle karşılaştıkları sorunlar hakkında görüştü. Stefanu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada bu sektörün her zaman sorunlarla karşı karşıya olduğunu ve devletin özen ve yardımına ihtiyacının olduğunu söyledi.

Hayvancılık sektörünün çökmekte olduğuna işaret eden Stefanu, sektörün sorunlarına çözümler üretilmesi ve aynı zamanda Kıbrıs’taki gıda zincirinin çökmemesi için Kıbrıslı Rum Lider Nikos Anastasiadis’in ve hükümetin derhal ve ivedilikle inisiyatif alması gerektiğini de sözlerine ekledi.

AKEL Milletvekili ve Meclis Tarım Komitesi Başkanı Yannakis Gavriil ile AKEL Milletvekilleri Yorgos Yeorgiu, Andreas Paşurtidis’in de yer aldığı AKEL heyetine başkanlık eden Stefanos Stefanu, Ukrayna’da devam eden savaşa ve bu savaşın etkilerine de değindi. Hayvancılık sektöründe sorunların aslında savaştan da önce başladığını, üretim maliyetini oluşturan temel hammadde fiyatlarının artmasıyla birlikte bu sorunlar daha da yoğunlaştığını hatırlattı. Hayvan yetiştiricilerinin büyük zorluklar içerisinde olduklarını, bu sektörün çökmemesi için devletin derhal inisiyatif üstlenip, yetkili Bakanlık ve dairelerin acilen çözümler üretilmesi gereken sorunları ele alan bir plan temelinde ivedilikle önlemler almasının şart olduğunu belirtti.

Voice Kıbrıs Haber 2022


Benzer Haberler

‘Benim olayla başka hiç bir alakam olmadı’

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

Akıncı okul müdürüne, Rum aile tarafından getirilen bayrak ve fotoğrafı teslim etti

Voice Kıbrıs Haber

“Hep beraber kazanacakken hep birlikte kaybedeceğimiz koşulları yaratıyoruz”

Voice Kıbrıs Haber

Kıbrıs’ın güneyi İngiltere’yi “B Kategorisine” aldı

Voice Kıbrıs Haber

“Herkesin içini ürperten bir konu”

Voice Kıbrıs Haber