DÜNYA

Orta Doğu’da Deprem Yaratacak Görüntü!


BBC, Suriye’de inşa edilen askeri üssün uydu görüntülerini paylaştı. İran yönetimi, Hizbullah’a destek hattı kurmak istiyor.

Batılı istihbarat kaynakları, Suriye’deki iç savaşa doğrudan müdahil olan İran’ın başkent Şam yakınlarında askeri üs kurduğunu bildiriyor.

İran, Suriye’ye askeri üs inşa ediyor

BBC’nin özel haberine göre, söz konusu üssün inşa edildiği Kisvah’daki çalışmalar uydu fotoğraflarıyla kanıtlandı. Haberde Ocak, Mayıs ve Ekim aylarında elde edilen uydu görüntüleri karşılaştırıldı. Son fotoğraflarda, birçok büyük binanın inşa edildiği açkı şekilde görülüyor.

“İsrail buna izin vermeyecek”

Üssün bulunduğu nokta, İsrail işgali altındaki Golan Tepeleri’ne yalnızca 50 kilometre. İsrail BaşbakanıBinyamin Netanyahu, Pazar günü paylaştığı Twitter mesajında “DEAŞ taşındı, İran yerleşti. İsrail buna izin vermeyecek” dedi.
İran, Hizbullah ile cephede savaştı

Yedinci yılını doldurmak üzere olan savaşta Şam rejiminin yanında yer alan İran, Hizbullah milisleri ve askerleriyle cephede savaştı.

Fotoğraflar sosyal medyada paylaşıldı

Ortadoğu’yu dizayn eden General Kasım Süleymani’nin Deyr ez Zor yakınlarında olduğunu gösteren fotoğraflar, birkaç gün önce sosyal medyada paylaşıldı.
Suriye’de Rusya’ya ait askeri üsler var

Suriye ve Irak’ta girdiği bilek güreşini Şii milisler Haşdi Şabi ve Hizbullah’la kazanan İran, şimdi Lübnan’da patlayan krizde ezeli düşmanı Suudi arabistan’la mücadele ediyor. İki ülke aynı zamanda Arap Yarımadası’nın en fakir ülkesi Yemen’i yerle bir eden iç savaşta da doğrudan taraf.

Suriye’de halihazırda Rusya’ya ait askeri üsler bulunuyor.



Benzer Haberler

Marmara Denizi’nde 3.8 büyüklüğünde deprem

Voice Kıbrıs Haber

Çocuk hastanesindeki yangında 7 bebek hayatını kaybetti

NTV

Soykırım davası AB’ye sıçradı: Von der Leyen hakkında suç duyurusu

NTV

İngiltere’de enfekte kan skandalı: Kurbanlar dava açtı

NTV

Türkiye üzerinde şiddetli türbülansa girdi: 12 kişi yaralandı

NTV

İsrailliler bu hafta da sokaklarda: Netanyahu’ya öfke büyüyor

NTV