DÜNYA

Zarrab tahliye mi edildi sorularına ABD savcılığı son noktayı koydu

New York Güney Bölgesi Başsavcılığı Sözcüsü, hapishanenin internet sitesinde Reza Zarrab’la ilgili yer alan “serbest bırakıldı” bilgisinin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

ABD’de Federal Hapishaneler Bürosu’nun internet sitesinde  Reza Zarrab’ın durumunun “serbest bırakıldı” olarak gösterilmesinin, sitedeki teknik arızadan kaynaklandığı ortaya çıktı. ” Zarrab tahliye edildi” haberleri de yalanlandı.

Durumu “serbest bırakıldı” olarak gösterildi

ABD’nin  İran’a uyguladığı yaptırımları delme, bankacılık sahtekarlığı ve kara para aklama suçlamaları ile 19 Mart 2016’da tatil için gittiği  Miami’de gözaltına alındıktan sonra tutuklanan ve hakkında 50 milyon dolar, 90 yıl da hapis cezası istenen  İran asıllı işadamı  Reza Zarrab, Federal Hapishaneler Bürosu’nun sitesinde bir kez daha ‘serbest bırakıldı’ olarak gösterildi.

“Teknik hatadan kaynaklanmış olabilir”

Sitede, 09135-104 numaralı mahkum  Reza Zarrab’ın, ‘8 Kasım 2017 tarihinde serbest bırakıldığı’ bilgisine yer verildi.  Reza Zarrab’a ilişkin ’34 yaşında, beyaz, erkek’ bilgileri de sitede yer aldı.

New York Güney Bölgesi  Başsavcılığı Sözcüsü  Zarrab’ın halen hapiste olduğunu, sitedeki bilginin teknik bir yanlışlıktan kaynaklanabileceğini ve araştıracaklarını söyledi.

Geçtiğimiz eylül ayında da yine aynı sitede  Zarrab’ın serbest bırakıldığı bilgisi yere almış, başsavcılık yetkilileri bunun teknik bir yanlışlıktan kaynaklandığını açıklamıştı.


Benzer Haberler

Titanik filminin kaptanı hayatını kaybetti

Voice Kıbrıs Haber

ABD’den İsrail kararı: Sevkiyat durdu

AA

Netanyahu “Gazze’ye saldırıları sonlandırma talebini kabul etmeyeceğiz”

AA

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Brezilya’da sel felaketi

Voice Kıbrıs Haber