FeaturedSpor

Buse ‘Balkan Şampiyonu’


KKTC Atletizm Federasyonu’nun elit atleti Buse Savaşkan, 77. Balkan Büyükler Atletizm Şampiyonası’nda birinci olarak altın madalya kazandı.

İzmir’in ev sahipliğinde 25-26 Mayıs tarihlerinde Atatürk Stadı’nda gerçekleşen şampiyonada temsilcimiz, kadınlar yüksek atlamada 1.92’lik kariyer ve sezon derecesi ile Balkan şampiyonluğuna ulaştı.

Yarışa 1.75’lik atlayışı ile başlayan Buse, sırasıyla 1.80, 183, 1.86 ve 1.89’u ilk haklarında geçmeyi başardı ve tüm rakiplerini geride bırakarak birinciliği garantiledi.

Buse daha sonra 1.91 olan kariyer derecesinin üzerine çıkmak için çıtayı 1.92’ye yükseltti.

İkinci hakkında bu dereceyi geçen milli atletimiz hem kariyer derecesini geliştirdi hem de sezonun en iyi derecesine ulaştı.

Ardından antrenörü Gennadi Zuiev’in talimatlıyla 1.95’i deneyen sporcumuz özellikle üçüncü ve son hakkında bu dereceyi geçmeyi kılpayı kaçırdı.

Olimpiyat hayali gerçeğe dönüşüyor

Temsilcimiz Buse Savaşkan elde ettiği Balkan şampiyonluğu ile Dünya sıralamasında ve Olimpiyat kotası almada önemli puanlarını hanesine yazdırdı.

Şu anda Dünya sıralamasında 27., Olimpiyat kotasında ise 23. sırada yer alan temsilcimizin yeni açıklanacak sıralamarda daha da üst basamaklara tırmanması bekleniyor.

Sıradaki durak Avrupa Şampiyonası

Buse Savaşkan’ın sıradaki durağı İtalya olacak. Sporcumuz 7-12 Haziran 2024 tarihlerinde Roma’da düzenlenecek Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda başarılarına bir yenisini eklemek için yarışacak.






Benzer Haberler

Meteoroloji en son hava durumu tahminlerini açıkladı

TAK

İzinsiz müzik yayını yapan işletme aleyhinde yasal işlem

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrol fiyatlarında son rakamlar

AA

Bayramın ilk gününde trafikte 175 sürücü rapor edildi

Voice Kıbrıs Haber

ÖSYM’ye para cezası

AA

“Lefkoşa-Stewart ilişkilerinde yeni kriz”

TAK