FeaturedKIBRIS

“Müdahaleler ülkenin itibarını düşürdü”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Erkut Şahali Meclis konuşmasında, yeni hükümet ve hükümet programına “hayırlı olsun” demenin adetten olduğunu söyledi. Şahali, hükümet programına yapılmayacak ne varsa yazıldığını ama yapılması gerekenlerin yazılmadığını ifade ederek, seçim yasaklarının girmesiyle zaten yazılanların yapılamayacağını söyledi.

Şahali, yeni hükümetin eski hükümetin devamı olduğunu ifade etti.

Şahali, geçmiş dönemde yaşananları eleştirerek, seçimlere ve UBP seçimlerine yapıldığını savunduğu müdahalelerin ülkenin itibarını düşürdüğünü söyledi.

Hükümet programı ve ülke bütçesini değerlendiren Şahali, erken seçim hükümetinin programında yer alan “federal çözümün geride kaldığı” gibi ifadelere işaret ederek, federal çözümün Kıbrıs Türk halkının çözüm formülü olduğunu vurguladı.

Hükümet programının “şuursuzluk” içinde yazıldığını savunan Şahali, hükümet programına yönelik eleştirilerde bulundu.

ULUÇAY

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Teberrüken Uluçay da konuşmasına, hükümetin hayırlı olmasını dileğinde bulunarak başladı.

Uluçay, hükümet programına “seçim hükümeti” değerlendirmesi yapılması gerektiğini kaydetti. Uluçay, aşı kartının Türkiye ile uyumlaştırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Türkiye ile KKTC arasındaki ticari ve siyasi ilişkilerin kurumsal bir düzeye oturtulması gerektiğini ifade eden Uluçay, ekonomik sıkıntılara da işaret ederek, 2022 yılının ülke açısından çok önemli olduğunu söyledi. Uluçay, ülke gerçekleri göz önünde bulundurularak ekonominin ilerleyebilmesi için gerekli adımların atılmasının önemine vurgu yaptı. Uluçay, dövizin etkilerine işaret ederek, ekonomide buna uygun adımlar atılması, istihdam yaratılması ve gençlere yeni girişimcilere fırsatlar yaratmanın önemine değindi.

Ülkenin ihtiyaç duyduğu reformların da hayat bulması gerektiğini ifade eden Uluçay, ülkede uzun vadeli ve istikrarlı bir hükümete ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Uluçay, seçimlerde halkın ortaya koyacağı tavrın önemli olduğunu, uzun vadeli ve istikrarlı bir Meclis’in ortaya çıkacağına inanç belirtti.

Voice Kıbrıs Haber/TAK



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber