FeaturedKIBRIS

“Aşı konusunda yanlış adımlar atıldı”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Sıla Usar İncirli Meclis konuşmasında, hükümet programında sağlığa 9 maddelik bir yer ayrıldığını, bunun da geçmiş hükümet döneminde yapılamayanların ispatı olduğunu kaydetti.

İncirli, sağlıkla ilgili yasalar, pandemi süreci, aşılar, testler gibi konulara gereken önemin verilmesi gerektiğini belirterek, pandemi sürecinde geçmişte yapılan hataların yeni dönemde yapılmaması için uyarıların dikkate alınmasını istedi.

Kapanmaların da, testlerin artrılması gerektiği uyarılarının dikkate alınmadığı için yaşandığını kaydeden İncirli, ekonominin zarar gördüğünü, çocukların eğitimden uzak kaldığını, toplumun bedeller ödediğini ifade etti. İncirli, aşı konusunda da yanlış adımlar atıldığını ve aşılamaların da yeterli düzeye getirilemediğini söyledi.

ŞAHİNER

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Milletvekili Salahi Şahiner de, bu hükümetin 70 günlük bir hükümet olduğunu ancak ertelenemeyecek sorunların çözümüne yönelik adımlar olmayan hükümet programının samimi olmadığı eleştirisinde bulundu.

Şahiner, narenciye ve üretime yönelik planlamaların hükümet programında yer almadığını, enerji ve arza yönelik de bir planlama göremediğini ifade ederek, hükümet programını madde madde değerlendirdi.

Hükümetin kamu reformu ve e-devlet üzerine bir planlamasını da göremediğini ifade eden Şahiner, Kıb-Tek konusunda da hükümete uyarılarda bulundu ve ülkenin karanlığa gömülmemesi için gerekli önlemlerin şimdiden alınmasını istedi.

Türkiye’den kabloyla elektrik gelmesi durumunda bile ucuzlama olmayacağını, bu yüzden Kıb-Tek’in güçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Şahiner, yenilenebilir enerji konusuna da öncelik verilmesi gerektiğini kaydetti.

Şahiner, hükümet programında yer alan bakanlıkların hedeflerini de tek tek değerlendirip, öneri ve eleştirilerde bulundu.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

4. Kozanköy Hellim, Pekmez, Pastelli Festivali 4-5 Mayıs’ta…

TAK

Kaymakamlık duyurdu, bölgeye girişler yasaklandı!

TAK

Geniş bir bölgede 5 saatlik elektrik kesintisi yapılacak!

TAK

BASS’tan Maliye Bakanlığı’na siyah çelenk

TAK

Borsa günü rekorlarla tamamladı

AA

5 kişinin karıştığı tecavüz olayında yeni gelişme!

Voice Kıbrıs Haber