FeaturedKIBRIS

‘Loizidu dosyasının kapatılmasını engelleme çabası’

Kıbrıs Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’in Avrupa Konseyi’nde Türkiye’nin, Titina Loizidu dosyasının kapatılmasını talebinin destek bulmasını engellemek için son 24 saattir çeşitli düzeylerde diplomatik temaslar yürüttüğü haber verildi.

Fileleftheros “Strazburg’da Gerilim Savaşı… Titina Loizidu Dosyasının Kapatılmasına Dair Türk Talebi Geçmesin Diye Diplomatik Perde Gerisi” başlığıyla manşetten verdiği haberinde, Hristodulidis’in, bugün başlayacak ve cuma günü tamamlanacak Avrupa Konseyi’nde Türkiye’nin talebinin destek bulmasını önlemek için harcadığı çabaların “Strazburg’da olguların ne kadar zor olduğunun göstergesi olduğuna” dikkat çekti.

Gazete Nikos Anastasiadis’in de önceki hafta  AB büyükelçilerine, “bazı Konsey üyelerinin Türk talebinin dümen suyuna giderek dosyanın kapatılmasını talep etmesi fenomeni tekrarlanmamalıdır” mesajı gönderdiğini hatırlattı.

Haberde Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin bugün başlayıp cuma gününe kadar sürecek toplantısında Türkiye’nin, “Karpaz’da yaşayan Rumların mülkiyet haklarını ihlal” iddiasıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından kınanması konusunu da ele alacağı da kaydedildi.

Habere göre Kıbrıs Cumhuriyeti Bakanlar Komitesi’ne not göndererek AİHM tarafından saptanan “ihlallerin” sadece bugün DipKarpaz’da yaşayan Kıbrıslı Rumlarla ilgili olmadığını, 1974 sonrası Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşayan Rum-Maronitler sayısının 20 bin olduğunu, dolayısıyla bugün Kıbrıs’ın kuzeyinde yaşamayanlar ve onların varisleriyle de ilgili olduğunu öne sürdü.

(TAK)



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber