DÜNYA

Eksi 20 derecede tank yarışı

Egypt Defence Expo (EDEX) silah fuarının açılışının yapıldığı gün, katılımcılarından olan Rus zırhlı araç üreticisi Uralvagonzavod, ünlü T-34 tankının mucidi Mihail Koşkin’in 120. doğum yıldönümünü kutladı.

Uralvagonzavod, ünlü tasarımcının doğum gününü sıra dışı yarışla kutladı. Ural bölgesindeki poligonlardan birinde, tarihte ilk kez eksi 20 derece ayazda, fabrikanın kartviziti olan T-34, T-72 ve T-90 olmak üzere 3 nesil tank arasında yarış düzenlendi.

Halihazırda Mısır’daki EDEX fuarında bulunan Uralvagonzavod Genel Direktörü Aleksandr Potapov, Mihail Koşkin’in 120. doğum yıldönümü etkinliğiyle ilgili şunu dedi:

“Mihail İlyiç Koşkin, elbett Rus tank yapım okulunun kurucularından biri, Zafer Tankı ise modern tankların atası olarak gösterilebilir. İkinci Dünya Savaşı’nın ardından fabrikamızdan çıkan tüm modeller bir şekilde, efsanevi T-34’ün tasarım ve savaş deneyimini devraldı. Ayrıca T-34’ün çok sayıda ihracata sunulan ilk tanklardan biri olduğunu hatırlatırım. Bu tankı alan ilk Arap ülkelerden biri de Mısır olmuştu”.

Mihail Koşkin, efsanevi T-34 tankını 1939 yılında icat etmişti. Tasarımının sadeliği ve güvenilirliği, 20. yüzyıl mühendisliğinin en büyük başarılarından biri olarak gösteriliyor. T-34, halen Sovyetlerin en ünlü ve dünyanın en iyi tanklarından biri ve İkinci Dünya Savaşı’nın en tanınan simgesi olarak gösteriliyor. Birçok uzman, T-34’ün manevra ve hareketlilik kabiliyetindeki mutlak üstünlüğüne dikkat çekiyor. T-34’ün modifikasyonlarından T-35-85 halen bazı orduların envanterinde yer alıyor.

Uralvagonzavod, EDEX-2018 fuarına Rosoboroneksport çatısı altında katılıyor.Ural Yarışması’na katılan diğer iki tank T-72 ve T-90’ın yeni modifikasyonları da Mısır Uluslararası Fuar Merkezi’nde sergileniyor.

(Sputnik)


Benzer Haberler

İsrailliler yeniden sokaklara indi

AA

Texas’ta aşırı yağışlar nedeniyle binlerce kişi tahliye edildi

TRT

Brezilya’da sel felaketi

Voice Kıbrıs Haber

Rusya, Zelenskiy’yi arananlar listesine koydu

AA

Gazze’ye havadan yardımlar can aldı

NTV

İngiltere’deki yerel seçimlerde birçok bölgede sonuçlar belli oldu

TAK