FeaturedKIBRISÖzkan Mertekci Özel Spor HaberleriSpor

KARTAL DOĞAN’I ‘YAK’tı

K-PET Süper Ligi’nin 8. hafta kapanış  karşılaşmasında,  iki güçlü ve şampiyonluk adaylarından Doğan Türk Birliği ile Yenicami  Mete Adanır Sahasında  gece maçı ile karşı karşya geldi ve 8. Haftanın sonunda Yenicami yenilgisiz ve kayıpsız yani sekiz maçta 8 galibiyet, atılan 24 gol kalesinde görülen 6 gol ve artı 18 gol avarajıyla en yakın takipçisi ile arasında  5 punalık fark attı.

Yukarıda paylaşılan veriler ne tesadüf ne de şans eseridir, tamamen çalışmanın, sistemin, istikrarın, altyapının, yönetimsel doğruların ve alınterinin son damlasına kadar hak edilişin verileridir. Yenicami AK dıştan izlerken yapılan her hareketin daha önceden çalışılmış, planlanmış ve uygulamaya konulmuş  bir senaryo hissine kapılıyorsunuz. Burada emeği geçen herkesi tebrik etmek gerekiyor. Yine yazıyorum doğruyu örnek almak , takip etmek ve uyarlamak yapılacak en akılcı iş olur.

Karşılaşmaya ilgi kötü olmamakla birlikte daha fazla sporseverin ülkemizin değerli iki takımını izlemeye gelmesini beklerdim kendi ülke sporumuza da, sporcumuza da, insanımıza da biz sahip çıkmazsak kimsenin gelip sahip çıkmasını ve katkı yapmasını çok bekler ve bu düşünceyle de daha çok bekleriz.

Yeşil zemine indiğimiz zaman maçın başından sonuna kadar her iki takım da sahaya galibiyet ve üç puan için çıktığını gösteriyordu. Doğan, maçın başında rakip cezasahası cevresine yerleşmiş olmasına rağmen istediği ve arzuladığı erken gol bulmayı başaramadı, tamamen erken skor avantajını yakalayıp Yenicami’yi hızlı çıkışlardan vazgeçirip bir şekilde etkisiz hale getirmek planı yapmış gibi algılanıyordu dışardan izlenebildiği kadar. Fakat Yenicami ilk dakikalardaki baskıyı hızlı çıkışlarla ekarte edip herzaman atağa geriden bazen 1 sürpriz futbolcusunu bazen de 2 futbolcusunu  atağa çıkararak, sayı ve alternatif olarak zenginlik yaratmaya çalıştı. Ancak golü bu düzende bulamadı. Bu tür karşılaşmalarda süpriz futbolcular genelde ön plana çıkar veya ölü dediğimiz duran toplardan yararlanılır. Yenicami’nin golüde, önceden defalarca çalışılmış, denenmiş, uygulamada başarılı olmuş  ön direk organizasyonu ile maçın 16. Dakikasında, Yenicami ‘nin savunma oyuncusu Emin’den  geldi ve bu gol 90 dakika sonunda Yenicami’ye 24. Puanı getiren gol oldu. Yanlış anımsamıyorsam bu şekilde ve/veya çok benzer organizasyonlarla atılan 9. Gol oluyor Yenicami AK adına.

Yenicami uzun lig maratonunda puan kaybedebilr mi? Tabii ki, fakat bir gerçek var ki geçen sekiz haftada Yenicami her yönü ile ülkemizin üzerinde bir yönetim tarzı, çalışma ve çalıştırma tarzı ve en önemlisi takım olma birlikte hereket etme, aynı hedefe birlikte yürüyebilme olgusunu amaç edinmiş bir yüksek pisikoloji ile koşar adım ilerleyişine devam ediyor ve de edecektir de.

Önümüzdeki sürecin ne getireceğini hep birlikte izleyip, yaşayıp göreceğiz fakat kendi ülkemiz sporuna, sporcusuna ve en önemlisi İNSANINA sahip çıkmak, destek vermek hepimizin boyun borcudur.

Umutlu ,mutlu , sağlıklı  ve güzel yarınlar dilerim.

Özkan MERTEKCİ – [email protected]


Benzer Haberler

“Ters bir akıntı ile tekrar sahillerimize gelebilir”

Voice Kıbrıs Haber

3. doz aşı 18 yaşa indi

İşsiz sayısında en büyük düşüş Kıbrıs’ta

Voice Kıbrıs Haber

Bakanlar Kurulu bazı önlemleri uzattı ve bazı açılımlar yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Meteoroloji açıkladı: Yağmur geliyor

Voice Kıbrıs Haber

Sosyal Sigortalara son ödeme tarihi…