FeaturedKIBRIS

Güneyde iki askeri bir sivil tatbikat

Kıbrıs Cumhuriyeti, kendi birimleri ve askeri alanda işbirliği yaptığı ülkelerle birlikte askerî ve sivil eğitim, hazırlık ve işbirliği tatbikatları icra ediyor.

Politis’in haberine göre Kıbrıs Cumhuriyeti, Yunanistan ve Mısır’ın Girit bölgesinde “Medusa 19” kod isimli ortak askerî tatbikat icra etti. tatbikatın dünkü son aşamasını, Atina’da gerçekleştirilen üçlü savunma bakanları toplantısına katılan Rum, Yunan ve Mısır savunma bakanları da izledi.

Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı “Medusa 9”un son bölümünün tamamlanmasının ardından yaptığı açıklamada tatbikata iştirak eden 3 ülke silahlı kuvvetlerinin yüksek eğitim, işbirliği, operasyonel hazırlık ve profesyonel eğitim seviyesinde olduğunu saptadıklarını belirterek katılımcıları kutladı.

Kıbrıs Cumhuriyeti ise radyoaktif madde sızıntısı vakalarıyla mücadele kapsamında dün “İlektra” kod isimli bir tatbikat icra etti. Radyoaktif madde nakliyesi sırasında meydana gelen trafik kazası senaryosunun canlandırıldığı tatbikata Rum polisi, itfaiyesi, sağlık ve diğer ilgili birimler katıldı.

Bu arada Kıbrıs Cumhuriyeti, Fransa, Birleşik Krallık, ABD, Yunanistan ve İsrail’in katılımıyla önümüzdeki çarşamba günü “Nemesis 2019” kod isimli çok uluslu askerî tatbikat icra edilecek. 4 aşamalı tatbikatta arama-kurtarma, asimetrik terör tehditleri ve suni adacıklar-sondaj platformlarında deniz kirliliği ile mücadele senaryoları canlandırılacak.

Öte yandan Fileleftheros Rum,Yunan ve Mısır silahlı kuvvetlerinin katılımıyla Girit bölgesinde icra edilen ve Kıbrıs Cumhuriyeti Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in de izlediği “Medusa 9” kod isimli askerî tatbikatın son aşaması sırasında Türk savaş uçaklarının Kuzey ve Güneydoğu Ege’de uçuş yaparak “meydan okuduğunu” öne sürdü.

Gazete “Medusa 9 Sırasında Türk Meydan Okumaları…. Savunma Bakanı Savvas Angelidis’in Gözü Önünde” başlıklı haberinde Türk savaş uçaklarının görülmesi üzerine Kasteli ve Suda askerî üslerindeki savaş pilotlarının alarma geçtiğini yazdı.

(TAK)



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber