FeaturedKültür Sanat

EMAA, LTB işbirliğinde Lefkoşa’ya bir heykel parkı kazandırıyor

Akdeniz Avrupa Sanat Derneği (EMAA), Avrupa Birliği’nin Kıbrıslı Sivil Toplum İş Başında VI. Hibe Programı kapsamında finanse edilen, ‘Herkes için Sanat’ projesi altında, bir ay süreyle devam edecek bir heykel rezidansı gerçekleştiriyor. Yapılan açık çağrı sonucunda yarışmayı kazanan sanatçıların heykelleri, Lefkoşa’daki Dr. Fazıl Küçük Parkı’nda yer bulacak.

Jüri üyeliğini Yrd. Doç Dr. Devrim Yücel Besim (UKÜ), Yrd. Doç Dr. Mehmet Adil (GAÜ), İlkem Tunar (LTB), Prof. Dr. Gökçe Keçeci (EMAA), Dr. Esra Plümer Bardak (EMAA) ve Zehra Şonya (Sanatçı, EMAA)’nın üstlendiği yarışmayı kazanan sanatçılar Dize Kükrer, Eda Zeybel – Gönen Karagil – Nurtane Karagil, Naz Atun ve Sinem Akın oldu.
LTB iş birliğinde, GAÜ ve KAÜ’nün de kısmi sponsorluk desteği verdiği heykel rezidansı, bir aylık bir süreye yayılacak ve sanatçılar eserlerini parkta yaratacaklar.

21 Haziran 2021 tarihinde başlamış olan heykel projesinin basın tanıtımı EMAA’nın bahçesinde gerçekleştirildi. LTB Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, AB’yi temsilen Michael Docherty, GAÜ ve KAÜ’yü temsilen Leyla Biçer ve Buğu Şah ve EMAA Eş Başkanı Zehra Şonya projenin hayata geçmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

“Herkes için Sanat Projesi”, sanat aracılığı ile demokratik değerler, çoğulcu görüşler, çeşitlilik ve kültürlerarası toleransı ve bu konulardaki farkındalığı arttırmayı ve böylece Kıbrıs Türk toplumunun hayat kalitesini arttırarak, sanatı bir ifade biçimi haline getirmeyi hedefliyor. Ayrıca projede toplumun çeşitli kesimlerine ulaşmak ve sanatı günlük hayatlarının bir parçası haline getirmek amaçlanıyor.

Herkes İçin Sanat diyen EMAA, bu proje ile Lefkoşa’nın Dr. Fazıl Küçük Parkı’nı bir heykel parkına dönüştürürken, Kıbrıs’ın kuzeyindeki park ve heykel anlayışını da değiştirip alternatif bir model yaratarak diğer bölgelere örnek olmayı umuyor.

Parkın dönüşümünü yakından izlemek isteyenler parkı ziyaret edebilir, sanatçıları yakından tanıma fırsatı elde edebilir veya Facebook veya Instagram’dan EMAA’yı takip ederek, gerçekleştirilecek canlı yayınlar ile bu dönüşümün bir parçası olabilirler.

Voice Kıbrıs Haber


Benzer Haberler

Güneyde “hepsi çok iyi uygulamasına son”

‘Pasaportları geri alıyoruz’

Voice Kıbrıs Haber

Hayvan Üreticileri ve Yetiştiricileri Birliği canlı hayvan taban satış fiyatlarını açıkladı

Voice Kıbrıs Haber

Yeni Zelanda’da şiddetli deprem meydana geldi

Voice Kıbrıs Haber

‘Kıbrıs’ta gizli Amerikan Üssü’

Voice Kıbrıs Haber

LTB’den yaz temizliği