FeaturedKIBRIS

“İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu” hayata geçirildi

İrlanda Büyükelçiliği’nin desteğiyle yeni hayata geçirilen “İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu” (Cyprus Women Bi-Communal Coalition – CWBC), manifestosunu ve hedeflerini açıklamak üzere basın toplantısı düzenledi.

Ledra Palace Otel’de saat 10.00’da Keti Klerides’in açılış konuşmasıyla başlayan basın toplantısında BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Temsilcisi ve BM Barış Gücü Şefi Colin Stewart’ın yanı sıra bazı yabancı misyon şefleri ile bazı milletvekilleri de hazır bulundu.

Koalısyon, Kıbrıs sorununun acil çözümü, kadınların müzakere süreçlerinin tüm seviyelerine tam, eşit ve anlamlı katılımı ile barış inşasında kadınların rolünün güçlendirilmesi hedefini taşıyor.

Manifestosunda koalisyonun temel ilkeleri “kapsayıcılık, eşitlik, toplumsal cinsiyet perspektifi ve insan hakları” olarak açıklandı.

CWBC manifestosunda ayrıca, manifestoyu hayata geçirmek ve geniş tabanlı destek sağlamak üzere toplumlarda tabandan tavana geniş kadın kitlelerine ulaşmak ve sivil toplumla güçlü ittifaklar oluşturmak adına eylem başlatma kararlılığı da vurgulandı.

LONG “ DESTEKLİYORUZ”

İrlanda’nın Kıbrıs Büyükelçisi Conor Long toplantıda yaptığı konuşmada, kadınların Ada’da on yıllardan beri süregelen çözümsüzlük ve bölünmüşlüğün sonlandırılmasına katkı koyma amacında olduklarını ve müzakere süreçlerine katkı yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Long, uluslararası katkı ve desteğin barış süreçlerine olumlu yansıdığına da işaret ettiği konuşmasında, İrlanda’nın bunu bizzat yaşayarak tecrübe ettiğini hatırlattı.

“İki Toplumlu Kıbrıs Kadın Koalisyonu” şu isimlerden oluşuyor:

“Anna Prokopiu, Meltem Onurkan Samani, Ayşegül Baybars, Meral Birinci-Sonan, Doğuş Derya, Mine Atlı, Emine Dizdarlı, Praxoula Antoniadu Giryago, Erato Kozaku-Markulli, Skevi Kukuma, İpek Borman Stavri Kalopsidiotu, Jale Refik Rogers, Stefi Draku, Keti Klerides.”


Benzer Haberler

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA

Sefa Karahasan’ın ifadesinde dikkat çeken detaylar

Voice Kıbrıs Haber

Barçın “Dağ fare doğurdu”

TAK

Hamas ateşkes teklifini kabul etti!

NTV

Türkiye’de katliam gibi kaza!

NTV

“Kıb-Tek’in özerkleştirilmesi konusunda çalışmalar yapmak üzere ortak komite kurulacak”

TAK