FeaturedKIBRIS

8 zanlı mahkemeye çıkarıldı!

(Kamalı Haber) – Lefkoşa, Lefke ve Güzelyurt’ta gerçekleştirilen asayiş ve trafik kontrolleri esnasında ülkede kaçak yaşam sürdükleri tespit edilen tümü yabancı uyruklu 8 zanlı Lefkoşa Kaza Mahkemesine çıkarıldı.

Mahkemede zanlılar ile ilgili olgular aktarılarak, tutukluluk talep edildi.

Lefkoşa’da tutuklanan zanlılarla ilgili olguları aktaran polis, 20 Nisan 2024 tarihinde, Lefkoşa’da. Sht. Mehmet Kemal Sokak üzerinde, bir polis ekibince yapılan denetim sırasında 2 zanlının tespit edildiğini söyledi.

Polis, zanlılardan birinin 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren toplam 505 gün,  diğer zanlının ise 28 Ocak 2023 tarihinden itibaren toplam 448 gün KKTC’de izinsiz olarak ikamet ettiklerinin tespit edildiğini açıkladı.

Polis memuru, diğer 2 zanlının da Lefkoşa Surlariçi’nde tespit edildiklerini açıkladı. Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlılardan birinin 3 Haziran 2023 tarihinden itibaren toplam 322 gün, diğer zanlının ise 4 Mart 2022 tarihinden itibaren toplam 778 gündür, KKTC’de izinsiz olarak ikamet ettiklerinin tespit edilerek, suçüstü hali gereği tutuklandıklarını belirtti.

Lefke ve Güzelyurt’ta da 4 kaçak yakalandı…

 Polis memuru, 20 Nisan saat 11.00 sıralarında Güzelyurt’taki denetimlerde ise Manisa Bulvarı üzerinde Trafik Şubesi ekipleri tarafından kontrol için durdurulan LG 029 plakalı araçta yolcu olarak bulunan zanlının üzerinde yapılan aramada içerisinde hintkeneviri türü uyuşturucu madde olduğuna inanılan izmarit bulunarak emare olarak alındığını belirtti. Polis, yapılan muhaceret kontrolünde zanlının 29 Kasım 2022 tarihinden beri 508 gün ülkede kaçak yaşadığının belirlendiğini açıkladı.

Polis, yine aynı tarihte Lekfe-Gemikonağı’nda tespit edilen zanlı 23 Şubat 2018 tarihinde KKTC’ye 90 günlük turist vizesi ile giriş yapıp, 30 Eylül 2019 tarihine kadar LAÜ’de öğrenci vizesi ile öğrenim gördüğünü fakat 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren KKTC’de toplam 1664 gün izinsiz kaldığının tespit edildiğini açıkladı.

Polis, Güzelyurt’ta, Hasan Cafer Sokak üzerinde Cürümleri Önleme Şubesi ekipleri tarafından tespit edilen zanlının da 15 Nisan 2023 tarihinden itibaren toplam 371 gün yetkili makamdan izinsiz KKTC’de ikamet ettiğinin belirlendiğini söyledi.

Polis memuru, 20 Nisan 2024 tarihinde Cengizköy’de Cürümleri Önleme Şubesinde görevli polis ekipleri tarafından yolda yaya olarak yürürken tespit edilen zanlınınise  23 Şubat 2018 tarihinde KKTC’ye 90 günlük turist vizesi ile giriş yapıp, 30 Eylül 2019 tarihine kadar LAÜ’de öğrenci vizesi ile öğrenim gördüğünü fakat 1 Ekim 2019 tarihinden itibaren KKTC’de toplam 1664 gün kaçak yaşadığının belirlendiğini açıkladı.

Polis, Lefkoşa, Lefke ve Güzelyurt’ta tespit edilen 8 zanlı hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Polis, zanlıların ülkede kaçak kaldıkları sürede nerede ve ne şekilde ikamet ettiklerini ve bu süre zarfında herhangi bir suç işleyip işlemediklerinin araştırılacağını belirtti.

Polis, ayrıca zanlılarla ilgili İçişleri Bakanlığından ifade temin edileceğini belirterek, zanlının bir, diğer 6 zanlının ise 3’er gün süreyle tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gülay Süleymanoğlu, 2 zanlının bir, diğer 6 zanlının ise 3 gün tutuklu kalmasına emir verdi.


Benzer Haberler

Pazar günü feshedilecek Milletin Partisi’nin üyeleri YDP’ye katılacak

TAK

Erhürman “Hükümet zangır zangır sallanıyor, her an her şey olabilir”

Voice Kıbrıs Haber

Bay-Sen Başkanı Kanat “Atama yapılana kadar toplantılara katılmayacağız”

TAK

Türk bilim insanları, KKTC’de de e-sigara ve ısıtılmış ürünlerin yasaklanmasını istiyor

AA

Yangın kontrol altına alındı!

Voice Kıbrıs Haber

Bitcoin’de tarım dışı istihdam yükselişi

NTV