FeaturedKIBRIS

Sağlık Dernekleri Platformu’nda yeni dönem başkanlığı Kemal Saraçoğlu Vakfı’nda

Sağlık Dernekleri Platformu’nda yeni dönem başkanlığı Kuzey Kıbrıs Thalasemia Derneği’nden Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserler Savaş Vakfı’na geçti.

Dernek’ten yapılan açıklama şu şekilde:

2016 yılında kurulan Sağlık Dernekleri Platformu (SDP) çeşitli hastalıklardan etkilenen bireylerin sağlık haklarını savunmak amacıyla mücadele eden bir platformdur. Toplam, on bir sağlık örgütünden oluşan platformda 17 Nisan tarihinde gerçekleştirilen toplantı sonucu, yeni dönem başkanlığı Kuzey Kıbrıs Thalasemia Derneği’nden Kemal Saraçoğlu Lösemili Çocuklar ve Kanserler Savaş Vakfı’na geçti.

SDP, yeni çalışma döneminde de temel amaçlarının, hastaların ve ailelerinin yaşam kalitelerini yükseltmek, sağlık politikalarının oluşmasına katkı koymak, hasta haklarının ve ihtiyaçlarının sesini etkin bir şekilde duyurmak olduğunu belirtti. 

SDP, yeni dönem başkanlığını yürütecek olan Kemal Saraçoğlu Vakfı Lösemili Çocuklar ve Kanserle Savaş Vakfı, Vakıf Koordinatörü Servet Özeralp, yaptığı açıklamada “Sağlık alanında eksikliklerin giderilmesi ve hastaların problemlerine çözüm bulunması kapsamında, Sivil Toplum Örgütleri arasındaki birlikteliğin büyük önemi bulunduğunu ve bu önemli görev sürecinde, platformu daha da iyiye götürmek için çalışacaklarını” ifade etti.


Benzer Haberler

Döviz piyasaları dalgalı seyrediyor

Voice Kıbrıs Haber

Süratli araç kullanımına yönelik polis denetimleri sıklaştırıldı

TAK

Taçoy “Ülkenin daha iyi bir yönetime ihtiyacı var”

TAK

Trafik yüzünden çıkan kavgada 7 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber

Ombudsman Çevre Koruma Dairesi ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kusurlu buldu

TAK

Borsa günü düşüşle tamamladı

AA