EkonomiTeknoloji

Elon Musk, Tesla’nın bir şartla tekrar Bitcoin ile ödeme kabul edebileceğini açıkladı

Kripto para piyasasını manipüle etmekle suçlanan ünlü milyarder Elon Musk, yatırımcılara bir nebze umut veren bir paylaşımda bulundu. Tesla’nın Bitcoin varlığının sadece %10’unu sattığını söyleyen Musk, Bitcoin madenciliğinin daha temiz enerji harcaması için bir çözüm bulunursa şirketin tekrar Bitcoin kabul edeceğini açıkladı.

Mayıs ayından beri Bitcoin’e karşı sergilediği tutumla kripto para piyasasını altüst eden milyarder Elon Musk, bu konuda dengeyi tekrar değiştirecek bir açıklama yaptı. Musk, Twitter’da paylaşılan bir habere verdiği yanıtla Bitcoin’le ödeme kabul etmeyi durduran Tesla’nın tekrar Bitcoin kabul etme ihtimalinin bulunduğunu açıkladı.

Elon Musk, mayıs ayında Tesla’nın artık Bitcoin kabul etmeyeceğini açıklamış, ardı ardına attığı tweet’lerle piyasayı etkileyerek yatırımcıların bedduasını almıştı. Bugün kendisine tepki veren bir isimin haberine yanıt veren Musk, Tesla’nın şu ana kadar satmış olduğu Bitcoin miktarını ve belli şartlar oluştuğunda şirketin bu parayı kabul etmeye devam edeceğini açıkladı.

Şu ana kadar Elon Musk’a piyasadaki etkisi nedeniyle bolca eleştiri geldi. Bunlardan en ses getireni ise dünyaca ünlü aktivist hacker grubu Anonymous’un tehdit videosuydu. Tehdit mi işe yaradı, yoksa Musk’ın fikri mi değişti bilinmez ancak Musk, Bitcoin’e karşı sürdürdüğü ‘anti’ politikayı bir nebze kıstı.

Webtekno


Benzer Haberler

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (19 Şubat 2020 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Piyasalar yoğun veri gündemine odaklandı

Döviz piyasaları bugün yeniden yükselişe geçti

Voice Kıbrıs Haber

Mobil Uygulama isim yarışması sonuçlandı

LED’li takma kirpiklerle karşınızdakinin dikkatini kolaylıkla çekebilirsiniz

Döviz piyasalarındaki hareketlilik devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber