FeaturedKIBRISVOI Özel Haber

‘Döviz yükseliyor, işletmeler batıyor, işsizlik artıyor’

Tünay MERTEKCİ

Birleşik Kıbrıs Partisi Genel Başkanı İzzet İzcan, milletvekillerin maaşlarına yapılan hayat pahalılığı zammını bağışlayacak olmalarını ve asgari ücretin yine belirlenememesini Voice Of The Island’a değerlendirdi.

İzcan, bu durumun tamamen popülist olarak nitelendirdi ve hükümet ortağı Kudret Özersay’ın diğer parlamentodaki partilere çalım atarak hayat pahalılığı 1700 lirayı almayacaklarını söylediğini kaydetti.

Tüm bunlar sonucunda diğer siyasi partilerin zor duruma düştüğünü söyleyen İzcan, “diğer siyasi patiler bir önlem alarak bu tavrı ortaya koymuşlardır. Onlar da zammı almayı mecbur kalarak kabul etmediler” dedi.

“Ancak şunun herkes tarafından bilinmesi lazım” diyen İzcan, bu durumun sorunları çözemeyeceğini dile getirdi.

Sorunun çözülmesi için maaşlarda, kök maaşlarda yeniden düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden İzcan, uçurum olan maaşlar arasında yeniden yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu kaydetti.

“Birleşik Kıbrıs Partisi olarak hükümete çağrımız derhal bu yasal düzenlemeyi yapıp bu ülkede açlık sınırında yaşayan, asgari ücret düzeyinde 2 bin 400-2 bin 500 maaş alanlarla 15 bin lira maaş alanlar arasındaki uçurumu kapatmasıdır” diyen İzcan, sınıflar arasındaki sömürüye, farklara ve haksızlıklara derhal son verilmesi gerektiğini bildirdi.

“Hükümet ortada yok”

Asgari ücretin ise belirlenememeye devam edeceğini ifade eden İzcan, “belirlense bile 100-200 lira artış olacağını söyledi ve bu artışın hiçbir şey olmadığını kaydetti.

Temel politika ve temel yasaların yanlış olduğunu ifade eden İzcan, asgari ücretin günümüz koşullarına göre yükseltilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Devletin küçük esnaf, özel işletmeler ve bu gibi kurumları da destekleyici tedbirler alması gerektiğine dikkat çeken İzcan, Kıbrıs’ın kuzeyinde bir felaket yaşanmakta olduğunu belirtti.

Dövizin ve faizlerin yükselmekte olduğuna değinen İzcan, işsizliğin arttığını söyledi ve  “enflasyon yükselmekte ve işletmeler batmaktadır. Bütün bunları düzenleyecek tedbirlere ihtiyaç vardır ama hükümet ortada yok” dedi. Bu tedbirlerin bir bütün olduğunu söyleyen İzcan, bir bütün halinde hareket edilmesi gerektiğine dikkat çekti. “Balı tutan parmağını yalıyor” şeklinde konuşan İzcan, Türk Lirasından kaynaklanan devalüasyonun insanları baskı altına aldığını ve herkesin maaşının taksitlerine yetmediğini kaydetti.

Bankaların kendilerini koruma altına alarak vatandaşın boğazını sıktığını vurgulayan İzcan, “Çark durmuştur. Asgari ücrete 100 lira artışla hiçbir şey olmayacaktır” dedi.

Voice of the Island 2018


Benzer Haberler

İhtiyat Sandığı’ndaki birikimlerin faiz oranı yükseldi

TAK

Gardiyan kundaklama şüphesiyle tutuklandı

TAK

Çavuşoğlu “Soruşturmayı durdurma gibi bir tavrımız yok”

TAK

İncirli “Sahte diplomaları tedavüle süren kamu çalışanları ortaya çıkarılmalı”

TAK

Paskalya Yortusu masası bu yıl daha pahalı

Voice Kıbrıs Haber

Meclis’te onaya sunuşlar yapıldı

TAK