FeaturedKIBRIS

AKTI Merkezi ‘Sıfır Atık Plaj’ Projesi başlattı

AKTI Proje ve Araştırma Merkezi, Kıbrıs’ın güneyinde deniz kirliliğiyle mücadele girişimi çerçevesinde ‘Sıfır Atık Plaj’ (Zero Waste Beach’ Projesi başlattı.

Projeyle, onlarca kuruluşun işbirliği ve koordinasyonunda çeşitli aktiviteler yer alacak. Proje COCA-COLA şirketi tarafından destekleniyor.

Yapılan basın açıklamasında, kafe, restoran, büfe, otel, süpermarket ve plaj barları gibi kuruluşlar, büyük deniz kirliliği sorunu ve plastik kirliliğiyle mücadele çabalarında, deniz ve kıyıların korunması için harekete geçecek bir ağda yer alacaklar.

Bu girişimle, yerel yönetimler, işletmeler ve kamunun başlattığı özel faaliyetlerle, kıyılara yakın alanlarda çöp hacminin ve özellikle plastik atıkların azaltılması amaçlanıyor. Proje çerçevesinde kıyıları temizlemek için bir yıllık kampanya başlatıldı. Plaj yakındaki yayalara ait alanlara elli geri dönüşüm bidonu yerleştirilmesi kararlaştırıldı. Bu düşünceyle, AKTI’nin ‘Sağduyulu Kıyı İşletmeleri Ağı’ güçlendirilecek ve tüm işletmelerin üreteceği bütün geri dönüşüm atıkları sayılmaya başlanacak.

Kaynak: CNA


Benzer Haberler

Angolemli “Kurların sabitlenmesi ve çözüm üretilmesi gerekir”

Voice Kıbrıs Haber

Sterlin ve Euro’da son rakamlar (15 Eylül 2021 döviz kurları)

Voice Kıbrıs Haber

Soğuk, nemli ve yağmurlu hava geliyor…

TAK

“HP’nin hükümete alternatif arayışları etiğe aykırıdır”

Voice Kıbrıs Haber

Altın fiyatlarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Ülkeye kaçak giren 8 kişi tutuklandı!

Voice Kıbrıs Haber