FeaturedKIBRIS

“Denetimlerin devam edeceği ve yoğunlaştırılacağı mesajını göndermek istiyoruz”

Kıbrıslı Rum Ulaştırma, İletişim ve Bayındırlık Bakanı Yiannis Karousos, mümkünse, koronavirüsün Kıbrıs’ın güneyinde havaalanlarından geçmeyeceğini ve bu şekilde yolcu trafiğinin ve turizmin artacağını belirtti.

Kıbrıslı Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Emily Yiolitis ile Larnaka Havalimanı’na sürpriz bir ziyaretin ardından basın mensuplarına konuşan Karousos, ziyaretin amacının protokollerin gözlemlenip gözlemlenmediğini belirlemek olduğunu söyledi.

“Denetimlerin devam edeceği ve yoğunlaştırılacağı mesajını göndermek istiyoruz” diyen Kıbrıslı Rum Bakan Karousos, Britanya’nın B Kategorisine alınmasıyla 1 Ağustos itibariyle yolcu trafiğinde bir artış beklendiğini söyledi.
Kıbrıslı Rum Ulaştırma Bakanı, havaalanında gördüklerinden memnun olduğunu ve Kıbrıs’ın güneyinin ve  havaalanlarının örnek teşkil ettiğini, AB ve diğer ülkelerin hükümetle temasa geçtiklerini ve diğerlerinin yanı sıra özel prosedürler ve CyprusFlightPass ile ilgili bilgi istediklerini belirtti.

Ayrıca cumartesi günü rastgele testlerin 600’den 1.000’e çıkarılacağını söyledi.

Kıbrıslı Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Yiolitis ise, havalimanındaki durumun tatmin edici olduğunu ve polis adına sıfır tolerans mesajı göndermek için ziyaretin gerçekleştiğini söyledi.

Kıbrıslı Rum Bakan Yiolitis, “Tedbirleri gözlemlemek, maske kullanmak ve yolcu olmayanların havaalanına girişi olmaması konusunda sıfır tolerans olacak” dedi.

Britanya’nın 1 Ağustos’tan itibaren B Kategorisinde olacağı düşünüldüğünde, buradan Kıbrıs’a seyahat eden yolcular, https://cyprusflightpass.gov.cy adresinden CyprusFlightPass’ı almak ve Covid-19 testlerinin ve RT-PCR sonuçlarını negatif olarak yüklemek zorunda kalacaklar

Britanya’dan gelen yolcular, hem NHS Covid-19 Bildirimi’ne hem de Test Sitesi Geçiş Randevu Onay E-postasına sahip olmalıdır.

KHA



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber