FeaturedKIBRIS

“Çağlayan Bölgesi yeniden şehir merkezi olma niteliğine kavuşacak”

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi (PM) Üyesi ve mimar Onur Olguner, CTP Seçim Bildirgesi’nden yer alan Mağusa Kapısı’nın geçişlere açılması ile ilgili açıklamada bulundu.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Okguner, Tufan Erhürman’ın başbakanlığında Mağusa Kapısı geçiş noktasının açılmasının,başkentlilere ekonomik olarak soluk getirecek en önemli adımlardan birisi olacağını kaydetti.

Olguner’in açıklaması şöyle:

“16 Mart 2021 tarihindeki paylaşımımda da belirttiğim gibi Çağlayan Bölgesi şu anda Lefkoşa’da adeta bir kuşatma altındadır. Bir yandan surların etkisi, diğer yandan askeri bölgeden kaynaklı olarak Çağlayan Bölgesi hem merkezde hem de ırakta kalmış bir Lefkoşa semtimiz hâkline gelmiştir.

Lefkoşa’da Mağusa Kapısı’nın açılması ile;

1. Lefkoşa’nın kuzeyi artık Metehan Bölgesinden güneyin banliyösüne değil, doğrudan Larnaka, Limassol ve Baf Anayoluna bağlanacaktır. Bu bağlamda geçişler ciddi derecede kolaylaşacak ve Lefkoşa’ya ekonomik girdi artacaktır.

2. Çağlayan bölgesi bir anda atıl ve terk edilmiş binalarından kurtulacak, ticari bir merkez niteliğini yeniden kazanacaktır. Bu bölge aynen 2013’de hayata geçirdiğimiz Lefkoşa Surlariçi Yayalaştırma Projesi sonrasında oluğu gibi bir anda yeniden merkez haline gelecektir.

3. Güney’deki Kıbrıs Üniversitesi’ne yakınlığından dolayı öğrenci nüfusunun fazla olduğu Büyük Kaymaklı bölgesindeki öğrenciler Çağlayan ve Küçük Kaymaklı bölgelerine de kayacak, bu alanlarda ciddi bir ekonomik potansiyel sağlayacaktır.

4. En önemlisi geçişlerde Metehan Geçiş Kapısı ile kulağımızı arkamızdan tuttuğumuz, uzun yoldan güneye ulaştığımız için atmosfere saldığımız karbon miktarında ciddi bir azalma yaşanacak, yakıt giderinde de bu azalma ekonomik olarak hissedilecektir.

Bir Lefkoşa sakini olarak Tufan Hoca’nın Mağusa kapısını seçimlerde gündeme alması beni bu şehrin ekonomisi adına umutlandırıyor. İnanıyorum 23 Ocak’tan sonra Tufan Erhurman’ın başbakanlığında verilen bu söz hayata geçecek ve ekonomik krizde yaramıza merhem olacaktır.

Ve Çağlayan Bölgesi yıllar önce olduğu gibi yeniden şehir merkezi olma niteliğine kavuşacak, başkentin ve ülkenin ekonomisine ciddi katkı yapacaktır.



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber