Uncategorised

Berlin’de Terör Saldırısı.

t11

Almanya’nın başkenti Berlin’de Noel panayır alanına TIR ile gerçekleşen saldırıda ölü sayısı 12’ye yükseldl. Olayda 48 kişi ise yaralandı. Tırın içinde ölü bulunan kişinin Polonya vatandaşı olduğu açıklandı. Gözaltına alına diğer kişininse sorgusu sürüyor. Olayla ilgili ilk  bulguların, öğle saatlerinde düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna  açıklanması bekleniyor.

 

Muhtemel terör saldırısı ile ilgili soruşturmanın son derece hassas  bir şekilde sürdürüldüğünün belirtildiği açıklamada, olayın aydınlatılmasına  katkıda bulunabilecek her türlü ipucunun polisle paylaşılması istendi.

Federal Başsavcılıkın da inceleme başlattığı olayla ilgili ilk  bulguların, öğle saatlerinde düzenlenecek basın toplantısıyla kamuoyuna  açıklanması bekleniyor.

Berlin’deki tarihi Yıkık Kilise’nin bulunduğu Breitscheitplatz  Meydanı’ndaki Noel pazarında yaşanan olayın ardından, buraya yakın bir caddede  gözaltına alınan şüpheli bir kişinin polisteki sorgusu halen devam ediyor.

Berlin polis sözcüsü Thomas Neuendorf, gözaltındaki kişinin tırı  kullanan şahıs olduğunu sanıldığını belirtirken, şüphelinin uyruğu hakkında bilgi  vermedi.

Alman Welt gazetesi, gözaltındaki kişinin Almanya’ya mülteci olarak  gelmiş Pakistan uyruklu bir kişi olduğunu iddia ederken, Tagesspiegel gazetesi,  bu şüphelinin birkaç adi suçtan sabıka kaydının bulunduğunu öne sürdü.

Söz konusu tırın Polonya’da bir şantiyeden çalınmış olabileceği  şüphesinin bulunduğu ve bu konuda incelemelerin devam ettiği duyurulan  açıklamada, tırın içinde ölü bulunan kişinin Polonya vatandaşı olduğu kaydedildi.

Polis ayrıca olası ipuçları için  halktan olay yerinden çekilmiş  fotoğraf ve görüntüleri “bka-hinweisportal.de” adlı internet sayfasına  yüklemelerini istedi.


Benzer Haberler

“Πρέπει επιτέλους να ανοίξουμε τα μάτια μας και να δούμε που είμαστε”

Voice Kıbrıs Haber

“Δεν υπάρχει διάθεση να αγγίξουμε το κυπριακό…”

Voice Kıbrıs Haber

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Cyprus Forum

Voice Kıbrıs Haber

Η απειλή αφανισμού της Τ/κ κοινότητας

Voice Kıbrıs Haber

“«Ελάτε να λύσουμε το πολιτικό μας πρόβλημα”

Voice Kıbrıs Haber

Yolsuzluk siyasete karşı güvensizliğin büyüklüğünü gösteriyor

Voice Kıbrıs Haber