FeaturedKIBRIS

Hristodulidis “Başka Suriyeli sığınmacı kabul edemeyiz”

Kıbrıslı Rum Lider Nikos Hristodulidis, Kıbrıs nüfusunun yüzde 7’sinin mültecilerden oluştuğunu ve başka mülteci kabul etme imkanlarının bulunmadığını ifade etti.

Politis ve diğer gazeteler, Hristodulidis’in Alman medya kuruluşu RND’ye verdiği röportajda, Kıbrıs’ın büyük bir mülteci sorunuyla karşı karşıya olduğunu ve başka mülteci kabul etmelerinin mümkün olmadığını söylediğini yazdılar.

Habere göre Hristodulidis, Kıbrıs’ın bir ada ülkesi olduğunu ve bu sebepten ötürü gelen sığınmacıların kaldıklarını belirterek, nüfusun yüzde 7’sinin mültecilerden oluştuğunu ifade etti.

“Artık en üst seviyedeyiz, başka Suriyeli mülteci kabul edemeyiz” şeklinde konuşan Hristodulidis, “Bu durumun bir ulusal güvenlik sorunu haline geldiğini, bu sorunla başa çıkmalarının mümkün olmadığını, bu sebepten ötürü de AB’den yardım talep ederek, sığınma başvurularının incelenmesini erteleme kararı aldıklarını” sözlerine ekledi.

KUZEY’DEN KAÇAK MÜLTECİ

Gazete ayrıca, Kıbrıs’ın kuzeyinden Yeşil Hat üzerinden Güney’e mülteci geçişlerine ilişkin bir habere manşetinden yer verdi.

Gazete haberinde, insan kaçakçılığı çetelerinin, Kuzey Kıbrıs’tan Güney’e Yeşil Hattaki boşluklardan faydalanarak mülteci götürdüklerini yazdı.

Gazete, Kuzey’deki bazı kişilerin insan ticareti yaptığını savunarak, bu kişilerce, 8-12 kişilik gruplarla sınıra getirilen mültecilerin, gece geç saatlerde Güney’e geçirildiğini, sınırı geçen mültecileri ise tacirlerin Güney’deki ortaklarının karşılayarak, çeşitli şehirlere dağılmalarını sağladıklarını öne sürdü.

Haberde, Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından sınır boyunca yerleştirilen kamera sistemlerinin tamamının henüz aktif olmadığı ancak yine de çeşitli kaçak geçişlerin saptandığı belirtilirken, kamera sistemlerinin tam aktif hale gelmesi sonrasında geçişlerin daha da azalacağının öngörüldüğü vurgulandı.


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK