FeaturedKIBRIS

Arıklı “Benim dönemimden önce 23 bin toplu taşıma izni verildi”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, kendi döneminden önce 23 bin toplu taşıma izni verildiğini söyledi.

Arıklı, sadece kendi döneminde toplu taşıma izin verilmediğini ancak tek tartışılanın kendi dönemi olduğunu kaydetti. Arıklı, toplu taşımada tekelleşmenin önüne geçmek için çalıştıklarını, geçmiş dönemde doğru olmayan, doğru yapılmayan işleri de düzeltmeye çalıştıklarını söyledi.

“İPTAL YOĞUN SİYASİ BASKIDAN DOLAYI YAPILDI”

İptal gerekçelerinin yasal bir dayanağı olmadığını, hukuki gerekçenin olmadığını ifade eden Arıklı, iptalin, yoğun siyasi baskı olduğu için yapıldığını söyledi.

Tufan Erhürman da, kürsüden yeniden söz alarak, ülkede trafik alanında yetkili olan bir komisyonun çalıştırılmasının yasal sorumluluk olduğunu söyledi, ancak bu komisyonun “benzin istasyonları konuşulmasın” diye toplanmadığını ileri sürdü. Erhürman, “Eğer bu komisyon beğenilmiyorsa yasa değiştirilsin ve daha etkin hale getirilsin” dedi.

Çavuşoğlu ve Arıklı’nın cevapları üzerinden değerlendirmeler yapan Erhürman, iptal edilen izinlerin hukuka uygun olduğunu da vurguladı, her alanda ciddiyet olması gerektiğini söyledi.

Arıklı da, trafikte polisin çok ciddi denetim yaptığını ifade ederek, trafikte yapılan çalışmaları ve denetimleri örnekledi, polis teşkilatına teşekkür etti. Arıklı, uyuşturucu ile ilgili test aletlerinin de yakında geleceğini, sabit radarlar ile ilgili de çalışmaların sürdüğünü kaydetti, bazı soruların “paranın kaynağına” da sorulmasını istedi.

“DEVLETİN EKSİKLİKLERİ YANINDA İNSAN HATASI DA VAR”

Arıklı trafikte son zamanlarda meydana gelen ölümlü kazaların yüreklerini parçaladığını ancak özellikle son kazaların tamamen insan hatası, trafik magandalığından olduğunu söyledi.

Arıklı, devletin suçlandığı kadar bu kazalara herhangi bir sebepten dolayı sebep olan kişilerin de suçlanması gerektiğini ifade ederek, devletin hataları eksiklikleri olduğunu ancak insan hatasının da olduğunu vurguladı.


Benzer Haberler

Hristodulidis Guterres’in 3’lü ya da 5’li görüşme önerdiğini savundu

TAK

ABD’de Republic First Bank kapatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Savaşan, “Health Tourism Expo-Bakü” açılışında KKTC’yi temsilen konuşma yaptı

Voice Kıbrıs Haber

Güney Kıbrıs ile Kırgızistan arasında çifte vergilendirmeyi önleme anlaşması imzalanacak

Voice Kıbrıs Haber

“Timsah Ateşi” seyirciyle buluştu

Voice Kıbrıs Haber

DAÜ: “DAÜ İletişim Fakültesi Yüksek Lisans Programı ilk 5’te yer aldı”

Voice Kıbrıs Haber