FeaturedKIBRIS

Anayasa Mahkemesi kararını açıklıyor!

Vicdani retçiler Murat Kanatlı’nın ve Haluk Selam Tufanlı’nın Anayasa Mahkemesi yarın (20 Nisan, Cuma) kararını açıklıyor!

2009 yılında vicdani reddini açıklayarak seferberliğe katılmayı, savaşın hazırlıklarını yapmayı reddeden vicdani retçi Murat Kanatlı hakkında açılan davada Askeri Mahkeme, Kanatlı’nın avukatı Öncel Polili’nin talebini kabul ederek, davayı Anayasa Mahkemesi’ne havale etmişti. Daha sonra benzer şekilde vicdani retçi Haluk Selam Tufanlı’nın da davaları da Anayasa Mahkemesine ayni gerekçelerle havale edilmişti.

Anayasa Mahkemesi, yarın Askeri Mahkemelerin bağımsızlık ilkesiyle ve adil yargılama ilkesiyle çelişip çelişmediği hakkında kararını açıklayacak…

Hatırlanacağı gibi Kanatlı’nın avukatı Öncel Polili’nin Güvenlik Kuvvetleri Mahkemesi yasasına göre, Mahkeme GKK nezdinde kurulmakta, bu hususun veya herhangi bir mahkemenin herhangi bir kurumun nezdinde olamayacağı, bunun Mahkemelerin bağımsızlık ilkesiyle ve adil yargılama ilkesiyle çeliştiği düşüncesinde olduğundan dolayı Anayasa Mahkemesi’ne havale edilmesini talep etmişti.

Vicdani Ret İnisiyatifi yarın tüm anti-militaristleri ve barış aktivistlerini, örgüt ve siyasi parti temsilcilerini sabah 9:30’da Anayasa Mahkemesi önünde dayanışmaya çağırdı.



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber