FeaturedKIBRIS

“Yasa tasarısına oylarımız ret olacak”

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit Meclis konuşmasında, her ülkeye geliş gidişler olduğunu ancak bunların diğer ülkelerde bir takım kurallara bağlı olduğunu söyledi. “Ancak bu ülkeye giriş çıkışlar hiçbir zaman denetlenmedi” diyen Özyiğit, ülkeye cebinde parası olmadan gelen bulunduğuna işaret etti.

Bu kişilerden bazılarının çalışmaya başladıktan sonra evlenip çoluk çocuğa karıştığını ve zaman içinde vatandaşlık talebinde bulunduğunu kaydeden Özyiğit, bunun denetimsizlikten kaynaklandığını söyledi.

Özyiğit, Lefkoşa Suriçi’nde doğup, büyüyenler ya da etnik kökeninden dolayı dışlananlar dururken burada yaşamadığı halde sürekli ve düzenli geliş gidişlerde bulunan kişilere vatandaşlık verilmesinin kabul edilebilir olmadığını belirtti.

Ülkede kendi vatandaşlarından çok vatandaş yapılan yabancı olduğunu savunan Özyiğit, ülkede iş ve istihdam ihtiyacı varsa, ara eleman ihtiyacı sağlandıktan sonra iş ve işçi kurumundan, vatandaş yapılmamak kaydıyla, beyaz kimlik verilerek, hizmet alımı yapılabileceğini ancak görev süresi dolanların ülkelerine geri gönderilmesi gerektiğini kaydetti.

Ülkede af kriterlerinin de yeniden belirlenmesi gerektiğini vurgulayan Özyiğit, bu aflarla, yapmayan ve yapamayanın aynı kefeye konulduğunu ifade etti.

Özyiğit, yasa tasarısına oylarının ret olacağını söyledi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

Güney Kıbrıs 5’inci sırada

Voice Kıbrıs Haber

En son hava durumu tahminleri (6 Aralık 2023)

Voice Kıbrıs Haber

Sokak hayvanlarına bağış için etkinlik düzenleniyor

Voice Kıbrıs Haber

Yıldırım,“Evet Kampanyası”çerçevesinde halkla biraraya geldi

Trodos’ta 21 izci kayboldu: Operasyon devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

İşte Üst Komite’nin aldığı yeni kararlar!