FeaturedKIBRIS

“Hiçbir bayrak yolsuzluğu şaibeli bir şekilde örtecek kadar büyük değildir”

CTP Milletvekili Doğuş Derya Meclis konuşmasında, hükümetin, bazı yerlere verdikleri sözleri yerine getirebilmek adına, Meclis’e bu iki yasa tasarısıyla geldiklerini söyledi.

Bitmiş bir hükümetin, yalan söylemeyi normalleştiren bir yapı ortaya çıkardığını ifade eden Derya, yabancı işgücü sömürüsünün yasa tasarısıyla ambalajlandığını kaydetti.

CTP’nin, hangi milletten olduğu farketmeksizin, ülkeye getirilerek, işgücünün sömürülmesinin karşısında durduğunu belirten Derya, ekonomik kriz dönemlerinde yabancı iş gücünün, yerli işgücünün ekmeğini çalacak bir güç olarak görüldüğünü savundu.

İnsanların sömürülmesine karşı olduklarını ifade eden Derya, ülkede kendi nüfus kontrolümüzün yapılamamasını eleştirdi.

Yabancı iş gücü ve koşulları hakkında Güney Kıbrıs’tan örnekler veren Derya, ülkede bir sürü insanın 1970’lerden beridir üniversite mezunu olmalarına rağmen yabancı ülkelere giderek kol gücü hizmetlerinde çalıştıklarını kaydetti.

Hükümetin, koltuklarda daha fazla kalınabilmesi için topluma her gün yalan söylediğini, yapılan her vatandaşlığın seçim yatırımı olduğunu savunan Derya, “Hiçbir bayrak yolsuzluğu şaibeli bir şekilde örtecek kadar büyük değildir” dedi.

Voice Kıbrıs Haber/TAK


Benzer Haberler

“Lute net yanıtlar istiyor… Guterres tereddütlü”

Voice Kıbrıs Haber

“Türkiye, arabuluculuk rolü üstlenmesi beklenen son ülkedir”

Suriye’yi Kıbrıs’tan mı vuracak?

Voice Kıbrıs Haber

Hafta sonu hava durumu nasıl olacak?

Voice Kıbrıs Haber

“Hasta ve doktor ilişkisi kopmadı… İki ayrı servis hizmete hazır”

Voice Kıbrıs Haber

14.604 test yapıldı, vaka sayısı 50’nin altında!

Voice Kıbrıs Haber