FeaturedKIBRIS

Yıldırım,“Evet Kampanyası”çerçevesinde halkla biraraya geldi

Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım, Türkiye’de 16 Nisan’da yapılacak Anayasa Referandumu’na yönelik Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen toplantıya katıldı.

Evet kampanyası çerçevesinde düzenlenen toplantıda sırasıyla, Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst ve Türkiye Başbakanı Binali Yıldırım katılımcılara hitap etti.

Başbakan Yıldırım konuşmasına, Kıbrıs Türkü ile Türkiye’nin aklı, vicdanı, gazisi ve şehidi birdir, biz birlik oldukça sırtımızı kimse yere getiremez” sözleriyle başladı.

Kuzey Kıbrıs’taki tüm meseleleri istişare içinde adım adım çözeceklerini ifade eden Yıdırım, “Yeterki sevgimiz kardeşliğimiz eksilmesin, dosta düşmana karşı birlikte hareket edelim” dedi.
Türkiye ve KKTC’nin Kıbrıs sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulmak için çok çalıştığına işaret eden Yıldırım, bunu yaparken de Kıbrıs Türkü’nün can ve mal güvenliğini teminat altına alma düşüncesinden asla ödün vermediklerini kaydetti.

Müzakerelerin çözümle sonuçlanması hedefiyle Kıbrıs Türk tarafının çabalarına tüm dünyanın şahitlik ettiğine de vurgu yapan Başbakan Yıldırım, bunun karşılığında Rum tarafının 60 yıllık ENOSİS hedefinden bir milim bile şaşmadığının net bir şekilde görüldüğünü söyledi.

Yıldırım, ENOSİS hayaliyle yaşayan Kıbrıs Rum tarafı ile çözümün, mümkün görülmediğini de vurguladı.

Kaynak: BRT


Benzer Haberler

Evinde ölü olarak bulundu!

Voice Kıbrıs Haber

Trafik ekiplerinin kontrol maksatlı durdurduğu araçta uyuşturucu çıktı!

Voice Kıbrıs Haber

Lefkoşa derbisi Çetinkaya’nın

BRT

21. Orkide Yürüyüşü Dilekkaya Ormanı’nda gerçekleşti

Voice Kıbrıs Haber

Hasipoğlu “İsias Davası’nın olası kasta dönmesi gerektiğini bir kez daha gözlemledik”

TAK

Güneyden kuzeye atılan uyuşturucuyu alırken yakalandı!

Voice Kıbrıs Haber