FeaturedKIBRIS

“Yakın gelecekte biz dahil, tüm ülkeler çok ağır bedeller ödeyecek”

Memur-Sen yazılı açıklama yaparak Covid-19 salgını nedeniyle yeni bir dünya düzeninin temellerinin atıldığını söyleyip “yakın gelecekte biz dahil, tüm ülkeler çok ağır bedeller ödeyeceklerdir” dedi.

Açıklama şu şekilde:

“Tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de, geçmişten günümüze siyasilerin ihmal ve hatalarının hesabını, sivil toplum örgütleri, gereği gibi soramamış ve/veya sorulmuş ise, gerçekçi yanıtları alınamamıştır.

Ne acıdır ki bugün evrensel çapta süregelen corona virüs salgını, Sivil toplum kuruluşları adına bugün tüm dünya yönetimlerinden hesap soruyor. Yeni bir dünya düzeninin temelleri atılıyor.

Görülen odur ki, sağlık-iş-aş dengesinin sağlanabilmesi için, yakın gelecekte biz dahil, tüm ülkeler çok ağır bedeller ödeyeceklerdir.

Yaşanan ve yaşanacaklar, teröre ve adi suçlara uygun ortamlar yaratacaktır. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Çünkü, süper güçler, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasında ki dengeler, bu salgın nedeniyle darmadağın olmuştur.

BM, güvenlik konseyi, AB gibi küresel örgütler, güveni yitirmiş, sona doğru gidiyorlar.

Temel gıda, sanayi ve hizmet sektöründe üreten ülkeler ayakta kalabilecektir. Başaramayanların egemen varlıkları tehdide maruz kalacak, güçlüklerin hegomanyasına mahkum olacaklardır. 

Kıbrıs Türk halkı 1964-1968 döneminde, insanlık dışı ambargolara direnerek, varoluş savaşını zaferle sonlandırmış bir halktır.

Birlik ve bütünlük içerisinde, bu günleri de başarıyla atlatacağımıza, Memur-Sen olarak inancımız tamdır.

İktidar ve muhalefeti, ekonomik ve sosyal geleceğimizi güvenceye alacak, plan ve projelerin hazırlanmasında, siyasi kaygıdan uzak, işbirliği ve katkıya davet ediyoruz.

Yanımızda güçlü bir ülke olarak, Anavatanımız Türkiye’nin olması hepimizin en büyük güvencesidir. Yeter ki bizler, birlik ve bütünlüğümüzü koruyup, çalışalım, üretelim.

Memur-Sen olarak, okyanusları aşarak bugünlere erişen Kıbrıs Türk halkı, bu noktadan sonra derelerde boğulmayacak, güzel günlere mutlaka ulaşacaktır.”

(Voice of the Island)



Benzer Haberler

LTB’nin 20.’sini düzenlediği Kıbrıs Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Voice Kıbrıs Haber

Düşürülen cüzdanı çalan şahıs tutuklandı

Voice Kıbrıs Haber

Hesap tartışması bıçaklı saldırıyla bitti

Voice Kıbrıs Haber

Yük asansörüyle yaklaşık 1.5 metre düştü

Voice Kıbrıs Haber

Lapta’da restoranda yangın!

Voice Kıbrıs Haber

Girne-Değirmenlik Anayolu ve Gemikonağı’nda kaza!

Voice Kıbrıs Haber