FeaturedKIBRISTürkiye

“Uluslararası toplumu siyasi kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum”

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ercan Havalimanı’nın Kıbrıs Adası’nın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı konumunda olduğunu söyledi. Havalimanının KKTC’nin bölgede bir marka haline getirilmesine katkıda bulunacağını söyleyen Erdoğan, uluslararası toplumu da KKTC’ye yönelik hukuki temelden yoksun siyasi kısıtlamaları kaldırmaya davet etti.

Açılışta sırasıyla Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşma yaptı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar konuşmasında uluslararası camiaya seslenerek, seyahat özgürlüğü açısından Kıbrıslı Türklere yapılan haksızlıklara son verilmesini istedi.

 

ERDOĞAN ”KKTC’NİN BÖLGEDE BİR MARKA HALİNE GETİRİLMESİNE KATKIDA BULUNACAKTIR”

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

”Yeni terminal, eskisine kıyasla 6 kat büyütülmüştür. Bu şekilde 10 milyon yolcuya hizmet verebilecek duruma gelmiştir. Daha modern ve kapasiteli terminal binası daha fazla yatırım istihdam demektir. Bugün itibarıyla Ercan Havalimanı, Kıbrıs Adası’nın en büyük yolcu kapasitesine sahip havalimanı konumundadır. Bu eser KKTC’nin bölgede bir marka haline getirilmesine katkıda bulunacaktır.

”ULUSLARARASI TOPLUMU SİYASİ KISITLAMALARI KALDIRMAYA DAVET EDİYORUM”

Uluslararası toplumu, (KKTC’ye yönelik) hukuki temelden yoksun, tamamen siyasi kısıtlamaları kaldırmaya davet ediyorum. Kıbrıs Adası’nda tahakkümü, gerginliği ve çatışma kültürünü değil eşit iki devletin yan yana, birlikte yaşama idealini destekleyin, çağrımı yineliyorum.”

Erdoğan konuşmasında “Bugün açılışını yaptığımız yeni terminalin ve pistin uluslararası uçuşlar için kullanılacağı günler uzak değildir” dedi.


Benzer Haberler

Havai fişek kullanımı mercek altında

TAK

8 kundaklama olayına karışan kişi tutuklandı

TAK

Afrodit yatağıyla ilgili öneri ikinci kez reddedildi

TAK

Kadınlar Konseyi’nin 49’uncu kuruluş yılında “Ayak İzleri” sergisi açıldı

TAK

Döviz piyasalarında son rakamlar

Voice Kıbrıs Haber

Üstel ve Yılmaz’dan Ankara’da narenciye için mutabakat zaptı

TAK