EkonomiFeatured

Faiz kararının ardından dövizde son rakamlar!

20 Temmuz 2023 Dolar – euro kaç TL oldu? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında, dolar ve euro satış fiyatlarında son durum…

TC Merkez Bankası faiz kararı ardından gözler dolar kuruna çevrildi. Dolar ve Euro yatırımlarını doğru şekilde değerlendirmek isteyenler, son durumu araştırıyor.

Peki, Dolar – Euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

Dolar/TL, TC Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından yüksek seyrini koruyor. 

Bankalararası piyasada dolar/Tl 26,95, euro/TL 30,28 seviyesinde işlem görüyor.

FAİZ ARTIŞI BEKLENTİNİN ALTINDA KALDI

TC Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. TC Merkez Bankası Para Politikası Kurulu politika faizini 2,5 puan artışla yüzde 17,50’ye yükseltti. Faiz artışı beklentilerin altında kaldı.

FED’İN ADIMLARINA İLİŞKİN BELİRSİZLİK

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) gelecek hafta alacağı para politikası kararları öncesi makroekonomik veriler ve şirket finansal sonuçları varlık fiyatlarını etkilemeyi sürdürüyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed’in 26 Temmuz’da politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, bankanın bu toplantının ardından atacağı adımlara ilişkin belirsizlik devam ediyor.

Analistler, ülkede enflasyon ve iş gücü piyasasındaki yavaşlamanın devam etmesine karşın istenilen düzeyde olmamasının Fed üyelerini rahatsız ettiğini belirterek, bununla birlikte para politikası kararlarının gecikmeli etkisinin yatırımcılar arasında öne çıkan başlıca soru işaretlerinden olduğunu ifade etti.

Ülkede “şahin” politikaların sona yaklaştığı ve yumuşak iniş senaryolarının da güçlenmesiyle tahvil faizlerinin baskılandığını aktaran analistler, gelecek hafta yapılacak toplantının karar metninden alınacak sinyaller ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını söyledi.

 


Benzer Haberler

“Amaç asgari ücreti haziran ayına sarkıtmaksa bunu asla kabul etmeyeceğiz”

TAK

ABD’de hava yolu şirketi 101 yaşındaki kadını uçuşa bebek olarak kaydetti

TAK

Küresel piyasalar Fed haftasına pozitif seyirle başladı

Voice Kıbrıs Haber

Brent petrolün varil fiyatı yüzde 0,73 düşüşle 87,56 dolar oldu

Voice Kıbrıs Haber

Bellapais İlkbahar Müzik Festivali Trio Konseri ile devam ediyor

Voice Kıbrıs Haber

Orkide Yürüyüşü yapıldı

TAK