FeaturedKIBRIS

Aşdod Limanı’na Larnaka üzerinden 400 tonluk yardım sevkiyatı yapıldı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri Bakanlığı, Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere Larnaka üzerinden Aşdod Limanı’na 400 ton gıda maddesinin ulaştığını duyurdu.
BAE Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkenin “Gazze halkına insani yardımın artırılması ve krizin ele alınması” için Yakın Doğu’daki Amerikan Mültecilerine Yardım (Anera) ile işbirliği yaptığı belirtildi.
“Bugün, Gazze halkının ihtiyaçlarını karşılamak üzere acil yardımın teslim edilmesi amacıyla kamyonlara yüklenmek ve Gazze’ye yönlendirilmek üzere 400 ton gıda maddesi Kıbrıs’ın Larnaka şehri üzerinden Aşdod Limanı’na ulaştı” ifadelerine yer verilen açıklamada, BAE Uluslararası İş birliği Devlet Bakanı Reem Al Hashimy, Gazze’deki sivillerin karşı karşıya olduğu trajik insanî koşulları ele almak için uluslararası ortaklarla iş birliği yapma konusundaki ülkelerinin kararlılığını vurguladı.
Al Hashimy, “Gazze Şeridi’ne hayat kurtaran insani yardımın ulaştırılması bugün her zamankinden daha kritik bir ihtiyaç. Birleşik Arap Emirlikleri, kara, hava ve deniz yoluyla acil insanî yardım ve gıda maddelerini bölgeye ulaştırmak için tüm olası yolları aramaya devam ediyor” dedi.
Anera CEO’su ve Başkanı Sean Carroll ise Gazze’deki Filistinlilere hayati yardım sağlamak için BAE hükümetiyle yapılan işbirliği için minnettarlığını dile getirdi.
Carroll, bu sevkiyatın önemini vurgulayarak, binlerce ton yardım içeren birçok teslimatın başlangıcı olmasını umduğunu belirtti. Birçoğunun ciddi açlık riskiyle karşı karşıya olduğu kuzeydeki bölgelere erişimin aciliyetine dikkat çeken Carroll, Anera’nın önemli çabalarını vurgulayarak, Ekim ortasından bu yana Gazze’de 24 milyondan fazla öğün yemek sunduklarını kaydetti. Bu işbirliğinin önemini vurgulayan Carroll, çok kritik bir zamanda milyonlarca kişiye daha hizmet verileceğini belirtti.
(Kaynak KHA)



Benzer Haberler

Silahla yakalanan şahıslar 6 gün daha tutuklu kalacak

Voice Kıbrıs Haber

Kundaklama olayı ile ilgili iki kaportacının tutukluluk süresi uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Tayvan’dan getirdikleri 13 kilo uyuşturucuyla yakalananlara 3 ay hapis cezası verildi

Voice Kıbrıs Haber

Cinsel taciz iddasıyla tutuklanan şahıs teminatla serbet bırakıldı

Voice Kıbrıs Haber

Sahte öğrenci belgesi düzenleyenlerin tutukluluk süreleri uzatıldı

Voice Kıbrıs Haber

Kartingciler gençlik haftasında yarışacak

Voice Kıbrıs Haber